Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Filmul dublei crime din Botoșani. Mama și fiica ei de 14 ani au fost ucise cu brutalitate

Your browser doesn't support HTML5 video.

La 48 de ore de la dubla crimă dintr-o comună din Botoșani, anchetatorii îi caută pe autori și pe martori. Victimele, o femeie de 46 de ani și fiica ei, de 14 ani, au fost omorâte, spun medicii legiști, care au găsit zeci de urme.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional. Se fac cercetări complexe, cu numeroși anchetatori, în două comune din județul Botoșani. În comuna Manoleasa, unde a avut loc crima și în Hănești, unde locuia familia Vieru. Iar imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere, cu un posibil martor, o persoană care pleacă din apropierea casei, în noaptea crimei, la ora 3 si 20. Aceasta nu a fost identificată. Mama și fiica au ucise cu brutalitate, spun medicii legiști. Potrivit unor surse din anchetă, cel mai probabil, ambele victime dormeau când au fost atacate. Trupurile lor au fost descoperite dimineața de o vecină care a mers să le ducă ceva de mâncare. Camera în care fuseseră incendiate încă fumega.

Vergina Mazuru, mama femeii ucise: „Mă sună, zice ”nu se aude nimic din sală, că casa e cu două cămăruțe”. Zic ”deschide ușa tu, ori într-o parte, ori în cealaltă, să vezi”. (...) Când descide ușa (...) a pălit-o o căldură (...)" Femeia plecase de acasă după mai multe scandaluri cu bărbatul. Își luasa cu ea și fata de 14 ani și se refugiase în casă unei mătuși, din comuna unde locuiesc și părinții ei. Surse din anchetă spun că victimele au murit din cauza rănilor grave.

Valeriu Chihaia, prim-procuror la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Botoșani: „Respectivele cadavre prezentau multiple leziuni (...) care împreună cu intoxicația cu monoxid de carbon și arsurile suferite au condus la deces." Unul dintre posibilii suspecți este soțul femeii, cu care aceasta se certase. Însă, deocamdată, bărbatul a fost doar audiat. Valeriu Chihaia, prim-procuror Parchetul de pe Lângă Tribunalul Botoșani: „Din investigatii au rezultat date conform carora soțul primeia dintre victime, respectiv tatal celei de-a doua (...) s-a deplasat din comuna unde locuiește (...) la imobiulul unde cele două victime locuiau de circa o săptămână de când plecaseră de acasă și, pe fondul unor conflicte anterioare, le-a aplicat mai multe lovituri (...) după care a incendiat locuința pentru a acoperi urmele." Soțul femeii spune că este nevinovat. Anchetatorii așteaptă rezultatul probelor ADN. Telefoanele găsite asupra victimelor sunt doar parțial afectate și vor fi expertizate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult