Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dramă pentru o familie din Roman. O femeie de 28 de ani a murit imediat după ce a născut

Your browser doesn't support HTML5 video.

Moarte suspectă la spitalul municipal din Roman. O femeie de 28 de ani a pierit la doar o zi după ce a născut un bebeluş perfect sănătos.

Medicii spun că starea de sănătate a tinerei s-a înrăutăţit brusc şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Familia victimei a cerut însă o anchetă.

Femeia nu fost supravegheată de nici un medic în timpul sarcinii. Cu toate acestea naşterea a avut loc fără probleme, iar starea tinerei a rămas bună în primele ore după intervenţie.

Situaţia s-a agravat însă în după-amiaza următoare, când au apărut primele complicaţii.

Sava Jorj, soţul femeii: "Nu a plecat bolnavă de acasă, ne a sps că pur şi simplu avea contracţii mari, exact cum ar avea o femeie la naştere, era pregătită de naştere."

Citește și
Minora
Un tată din Bistrița și-a lăsat fiica însărcinată la doar 15 ani. Ce a urmat după aproape 10 ani

Andreea Trifan - purtător de cuvânt spitalul municipal Roman: "Starea mamei se deteriorează brusc instalându-se un help sindrom sever. Se intervine chirurgical în echipă complexă. La două minute de la începutul operaţie se produce un stop cardio respirator ireversibil la manevrele de resuscitare motrice efectuate de medici pe o perioadă de o oră jumatete. Practic pacienta a fost resuscitată pe toată durata operaţiei."

Socrul femeii spune însă că femeia se plângea constant de dureri abdominale, şi îi acuză pe medici că nu i-ar fi acordat atenţia acesteia necesară.

Sava Jorj, socrul femeii: "Deci nu plângea, urla de durere, că i s-au administrat doar calmante. Ni s-a spus să stăm liniştiţi că ea are doar ceva probleme cu stomacul ca să auzim după aceea că a avut probleme ginecologice. O să mergem până la capătul pământului şi o să ne căutăm dreptatea."

Fetiţa nou-născută va rămâne acum în grija tatălui şi a bunicilor, alături de cealaltă fiică, în vârstă de doar 8 ani.

Familia a făcut plângere la poliţie, iar aceştia au deschis o anchetă şi urmaza să stabilească cine este vinovat de starea femeii.

Dimitrie Mocanu - IJP Neamţ: "Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă sub coordonarea parchetului de pe lângă judecătoria Roman."

Conform statisticilor, România ocupa un loc fruntaş în Europa printre ţările cu cele mai multe decese în rândul femeilor imediat după naştere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult