Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția spitalului din Bârlad după ce un pacient de 73 de ani a fost bruscat de o infirmieră și un brancardier

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini revoltătoare, filmate în spitalul de urgență din Bârlad. Un bărbat de 73 de ani, care nu se putea ține pe picioare din cauza durerilor, a fost bruscat și batjocorit de o infirmieră și un brancardier.

Pacientul ajunsese la spital, adus de o ambulanță după ce căzuse în casă, și acuza lovituri la coaste și la cap. Incidentul este cercetat de Poliție și de conducerea spitalului. Atenție, urmează secvențe, și detalii, care vă pot afecta emoțional.

„Hai, hai, uite patul. Eee, atâta circ! Dacă nu, să îl ieie acasă! Dă drumul un pic! Băi, băga-mi-aș... Sunteți...!”

În imaginile filmate în salon, se vede cum infirmiera și brancardierul încearcă să îl pună într-un pat pe bătrân, mai mult târându-l. Apoi îl trag spre un al doilea pat, în timp ce amândoi angajații spun vorbe de ocară.

Vasilica Dumitriu, fiica pacientului: „Da e normal să îl trântească așa de pat? Un om bolnav, îl trântești de pat și ...(îi dau lacrimile)

Citește și
fanatik charles
Regele Charles al III-lea a fost internat într-un spital londonez pentru o operaţie la prostată

Reporter: Nici nu vă puteți uita la imagini?!

Vasilica Dumitriu: „Nici nu pot să mă mai uit”

Bătrânul a căzut în casă şi abia mai mergea, pentru că îl dureau coastele și se lovise și la cap.

Măndița Moraru, soția pacientului: „El nu putea de picioare să meargă. A căzut. A vrut să ia o cană de apă. S-au comportat urât cu el. Am văzut că îl târâiau, l-au trântit pe pat. Are și el suflet. Probabil i-a deranjat că nu putea să meargă.”

Vasilica Dumitriu, fiica pacientului: „Era în genunchi, la pat, l-au ridicat, l-au aruncat și l-au înjurat. E normal să ajungi să te târâie ca pe un câine? Nu e normal. Îl trimiți în spital să fie în siguranță și e mai rău ca acasă.”

Poliția face o anchetă. La fel și conducerea spitalului.

Oana Balbuzan, purtător de cuvânt Spitalul de Urgență Bârlad: „Celor doi angajaţi li s-au solicitat note explicative și s-a hotărât demararea procedurii disciplinare.”

Pacientul este acum internat la Neurologie. Cei doi angajaţi ar putea fi sancţionaţi cu o mustrare scrisă sau chiar li s-ar putea desface contractul de muncă. Cei doi lucrează de 4 şi respectiv 12 ani în spital.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult