Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copii despăgubiți cu 4 dolari, după ce tatăl lor a fost ucis de un polițist

Trei copii au fost despăgubiți cu 4 dolari, după ce tatăl lor de culoare a fost împușcat de un șerif alb, în orașul Fort Pierce din Florida.

 

Gregory Vaughn Hill, în vârstă de 30 de ani, a fost împușcat mortal la locuința sa, de un polițist care a răspuns unei plângeri privind deranjarea ordinii publice. Vecinii sesizaseră poliția plângându-se că Hill a dat muzica prea tare, scrie New York Times.

Bărbatul se afla acasă când Christopher Newman și un alt coleg au venit la locuința acestuia. După un schimb de replici, bărbatul a fost găsit mort în garaj. Ulterior, polițiștii au spus că Hill ar fi îndreptat un pistol spre ei, ceea ce l-a făcut pe Newman să deschidă focul.

În acest caz, a fost deschisă o anchetă, iar familia bărbatului de 30 ani a depus o plângere la o instanță feerală, pentru a stabili dacă polițistul care l-a împușcat pe Gregory Vaughn Hill a încălcat legislația. Astfel, după un proces care a durat mai bine de patru ani, instanța a stabilit că șeriful nu a făcut abuz de forță, însă că celălalt coleg de-al său a acționat neglijent după ce a avut loc incidentul. În aceste condiții, jurații au stabilit acordarea unor daune familiei bărbatului, cu o valoare totală de 4 dolari: un dolar care să acopere cheltuielile de înmormântare și câte un dolar pentru fiecare dintre cei trei copii.

Citește și
copil lego
Copilul care și-a ucis bunica a povestit ce s-a întâmplat în ziua crimei

Ulterior, compensația financiară a fost redusă la patru cenți, după ce jurații au stabilit că ofițerul responsabil pentru deces poartă doar 1% din vină.

Judecătorul care s-a ocupat de acest caz a motivat decizia precizând că victima ar fi îndreptat pistolul către polițiști. Totodată, reprezentanții Poliției s-au arătat „mulțumiți” de concluziile anchetei.

„Newman a fost pus într-o situație foarte dificilă și, asemenea altor polițiști, a făcut ceea ce trebuie să facă zilnic: a luat cea mai bună decizie pe care o putea lua pentru siguranța sa, a partenerului său și a cetățenilor, în circumstanțele respective. Apreciem înțelegerea de care jurații au dat dovadă”, au precizat reprezentanții poliției, pe Facebook. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult