Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este "Sultanul bitumului" și de ce a fost executat de către autoritățile iraniene

Un om de afaceri iranian, cunoscut sub numele de "Sultanul bitumului", a fost executat pentru mituire și alte fapte de corupție. Hamidreza Baqeri Darmani a fost găsit vinovat de falsificarea documentelor pentru a obține împrumuturi garantate de stat.

Ulterior, el a folosit de companiile frontaliere pentru a procura mai mult de 300.000 de tone de bitum - o substanță folosită pentru fabricarea asfaltului - una dintre cele mai profitabile industrii ale Iranului, scrie BBC.

Darmani, în vârstă de 49 de ani, este cel de-al treilea om de afaceri care a primit o astfel de sentință, de la începutul acestui an.

Luna trecuta, Iranul a executat un comerciant valutar cunoscut sub numele de "sultanul monedelor" pentru acumularea a peste două tone de monede de aur..

Potrivit agenției de știri Mizan, Darmani a achiziționat bitum de peste 100 de milioane de dolari prin "fraudă, falsificare și mituire". A fost arestat în august 2014.

Citește și
iran
Cine este “Sultanul monedelor” executat prin spânzurare, în Iran

În august 2018, în Iran, au fost înființate noi instanțe "revoluționare" pentru a acționa rapid în cazurile de corupție, iar zeci de oameni de afaceri și comercianți au fost închiși.

Economia Iranului se luptă, parțial din cauza unei decizii a SUA de a reimpune sancțiuni dure asupra țării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult