Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine era tânărul sfârtecat de elicea elicopterului cu care venise din Mykonos

Un tânăr de 22 de ani a murit sfârtecat de elicea elicopterului care îl preluase din insula Mykonos, unde își petrecuse vacanța. Jack Fenton încerca să-și facă un selfie, dar s-a apropiat de elicea secundară care nu se oprise.

Autoritățile elene au reținut trei persoane după accident, respectiv pilotul elicopterului și doi ingineri de la sol. Elicopterul era închiriat de familia tânărului, relatează cotidianul „The Sun”. Accidentul s-a petrecut luni, după ce elicopterul a aterizat la în apropiere de Atena.

„Ancheta noastră s-a concentrat pe o posibilă neglijenţă. Din spusele martorilor au apărut întrebări esenţiale cu privire la motivul pentru care elicele nu erau oprite atunci când pasagerilor li s-a permis debarcarea”, a declarat o sursă din poliţie.

Jack Fenton, tânărul de 22 de ani, a murit pe loc la câteva secunde după ce elicopterul Bell 407 a aterizat pe un heliport de lângă Spata. La Atena, urma să se îmbarce într-un avion privat, către Marea Britanie, după ce şi-a petrecut vacanţa cu părinţii săi în insula Mykonos.

Citește și
Tragedie în Rusia. Trei oameni au murit într-un accident de elicopter produs în peninsula Kamceatka
Tragedie în Rusia. Trei oameni au murit într-un accident de elicopter produs în peninsula Kamceatka

Aceștia se aflau în al doilea elicopter și au aterizat pe aeroportul din Atena. Pilotul, care văzut tragedia, luase legătura cu celălalt pilot al elicopterului în care se aflau părinții lui Jack, pentru a-i cere să aterizeze de urgență în altă parte, ca oamenii să nu vadă scenele groaznice.

Martorii incidentului au povestit, potrivit sursei citate, că tânărul student la Oxford suferise răni teribile la cap.

Polițiștii și procurorul districtual i-au audiat și pe cei trei prieteni care îl însoțeau pe studentul britanic, dar și pe pilotul elicopterului și tehnicienii de la sol.

Pilotul ar putea fi acuzat de ucidere din culpă, potrivit presei locale. Elicopterul aparține companiei Superior Air, care face transferuri la cerere din Mykonos spre Atena

Reprezentanții Superior Air au anunţat că au fost respectate protocoalele de siguranţă atunci când elicopterul a aterizat la Atena.

De altfel, potrivit cotidianul grec Protothema, personalul le-a indicat pasagerilor locul de debarcare, dar Fenton, primul care coborâse, s-a întors brusc către elicopter, cu telefonul la ureche, chiar dacă motoarele erau încă pornite.

Anchetatorii trebuie să stabilească de ce pilotul a permis debarcarea înainte de oprirea completă a elicelor.

Insula Mykonos, vizitată și de Elon Musk în această vară, este preferată de persoanele bogate. Tatăl lui Fenton este managerul unui cunoscut parc de distracții din Kent, Marea Britanie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult