Cinci adolescente au ajuns la spital, după ce au fumat etnobotanice
Your browser doesn't support HTML5 video.
Fetele au fost internate de urgenţă, iar acum se află în continuare sub observaţia medicilor. Direcţia pentru Protecţia Copilului a început o anchetă în rândul angajaţilor, să vadă dacă nu cumva sunt implicaţi în incident.
Alarma s-a dat luni, la ora 22.00. Angajaţii din Centrul de Primire Urgenţe de la Protecţia Copilului Iaşi, de la modulul de reabilitare comportamentală, au sunat la 112 să ceară ajutor pentru cinci fete care se simţeau rău. Imediat au fost transportate cu ambulanţa la Spitalul de Copii „Sf. Maria" din Iaşi.
Tamara Solange-Rosu, şefa UPU Spitalul de Copii „Sf. Maria": „În UPU au ajuns cinci fetiţe cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani care au inhalat etnobotanice. Prezentau cefalee, vărsături, tulburări echilibru şi tulburări de comportament. Au fost internate pe toxicologie şi evoluţia este bună. Au nevoie de consult de psihiatrie, o consiliere psihologică şi recomandări.”
Medicii au anunţat Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi care a început o anchetă în centrul respectiv.
Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al DGASCP Iaşi: „Se pare că două din cele cinci fete care mergeau la şcoală au adus în centru o ţigară cu etnobotanice şi profitând de neatenţia personalului specializat au fumat din acea ţigară. Avem o anchetă în derulare şi urmează să stabilim dacă se face cineva vinovat.”
În paralel cu anchetă de la Protecţia Copilului, Poliţia face propriile verificări să vadă de unde au făcut rost tinerele de ţigară cu etnobotanice.
Anca VIjiac, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: „Au fost demarate verificări pentru stabilirea întregii situaţii de fapt, urmând ca să se dispună măsurile legale care se impun.”
Fetele provin din familii cu probleme şi au fost preluate în grija statului acum câteva luni.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: directia pentru protectia copilului , etnobotanice
Dată publicare: 16-10-2018 16:42