Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cerșetor român, bătut și ucis de 2 adolescenți suedezi. Rudele nu au bani pentru repatriere

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un caz de o cruzime îngrozitoare ține prima pagină în presă suedeză şi oripilează opinia publică de la noi.

Un român sărman, de 48 de ani, a fost găsit mort, ucis, se pare, în bătaie de doi adolescenţi suedezi, după ce alţi doi minori l-au hărțuit şi l-au agresat într-un parc.

Bietul om venise de 4 ani în Suedia, la cules de fructe, dar a ajuns pe străzi şi se adăpostea în acel parc. Chiar dacă era un om al străzii, bărbatul se implica în proiecte pentru ajutorarea migranţilor şi a celor rămaşi fără casă, într-un parc din oraşul Huskvarna, aflat în sudul peninsulei.

Românul de 48 de ani este plâns acum de oameni care nu l-au cunoscut, dar au fost impresionaţi de povestea lui, au aprins lumânări şi au lăsat flori pe locul unde a fost ucis.

Imediat după crimă, poliţiştii nu aveau niciun suspect. Pe reţelele de socializare a apărut însă un film în care doi adolescenţi de 15 şi 16 ani îl loveau cu cruzime pe român.

Citește și
capusa
A fost descoperit un nou gen de căpușă uriașă, cu un comportament de "vânător"

Un tânăr de 16 ani a fost reţinut imediat. Anchetatorii nu au putut să facă acelaşi lucru şi cu prietenul lui şi nici cu alţi doi adolescenţi de 15 ani care l-ar fi agresat pe Gică, pentru că legea suedeză nu permite acest lucru.

Linda Schön, procuror: "Ne-am făcut o imagine destul de clară în legătură cu ce s-a întâmplat , dar fireşte că mai rămân de lămurit anumite aspecte, de aceea vorbesc de "cauză probabilă".

Gică a ajuns în Suedia în urmă cu 4 ani, după ce şi-a încercat norocul şi în alte ţări unde a cules fructe ori a strâns sticle.

Cerşetor a devenit după ce nu şi-a mai găsit de lucru cu ziua, şi s-a îmbolnăvit.

"Era un om prietenos, recunoscător şi de treabă", au declarat cei care l-au cunoscut. Mai ales că românul se implica inclusiv în proiectele sociale ale unei asociaţii din zonă şi ajuta, cum putea, la integrarea altor migranţi în europa.

Lilly Karlsson, localnică: "Este îngrozitor, nici nu-mi găsesc cuvintele." Reporter: "Cum va afecta această crimă atmosfera din oraş?" Lilly Karlsson, localnică: "Nu prevesteşte nimic bun, absolut deloc."

Fosta lui soţie, rămasă în ţară, nu mai ştia nimic de el de 14 ani. Au împreună trei copii.

Soţia victimei: "Cel mai mic dintre copii nici măcar nu şi-a conoscut tatăl. Cei mai mari dintre ei îşi caută acum în străinătate un rost în viaţă."

Chiar dacă nu au avut o viaţă uşoară femeia spune că îi plânge dispariţia. Gică va fi îngropat, probabil, în Suedia, întrucât rudele nu au bani pentru repatriere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult