Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spun psihologii despre pastorul olandez din România care şi-a violat nepotul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un predicator penticostal, din Olanda, stabilit de câţiva ani într-o localitate din Alba, a fost arestat după ce şi-a violat nepotul de 5 ani.

Când a fost abuzat, copilul se afla în vizită în România, la bunicul său. Anchetatorii au aflat de comportamentul nepotrivit al bărbatului de 77 de ani, de la câţiva localnici, care l-au filmat în ipostaze indecente, alături de copil.

Olandezul şi-a invitat nepotul să-l viziteze în România şi l-a violat, susţin vecinii. "Într-o seară pe la 9 am văzut lumina aprinsă la el în casă şi m-am uitat pe geam. Bătrânul şi copilul amândoi dezbrăcaţi. Mi s-a părut şocant şi l-am chemat pe soţul care a filmat tot şi a chemat poliţia", spune o vecină

Predicatorul penticostal Derk de Jong s-a stabilit în Ocna Mureş acum 9 ani, după ce înainte venise în România cu ajutoare pentru copiii săraci. Olandezul a început să predice în bisericile din zonă şi a câştigat rapid încrederea localnicilor.

Citește și
radar
Un pastor olandez stabilit în Alba, reținut după ce și-ar fi violat nepotul de 5 ani

Fiica lui, rămasă în Olanda, nu s-a gândit că bărbatul i-ar face rău copilului, aşa că l-a lăsat pe cel mic să-l viziteze. Localnicii au intrat la bănuieli când au văzut o apropiere nefirească între cei doi.

"A venit colega de serviciu, ne-a povestit cum erau dezbrăcaţi. Şi eu am un copil mic şi mă tem”, spune o localnică

Suprins în ipostaze revoltătoare de către localnici, predicatorul penticostal - în vârstă de 77 de ani - a fost reţinut de poliţie. Imaginile filmate de martori au fost esenţiale în anchetă.

Au urmat audieri şi interogatorii şi într-un final anchetatorii l-au acuzat pe olandez că şi-a violat nepotul. Psihologii cauta explicaţii pentru gestul său.

Daniel David, psiholog: "Este evident dovadă a unui comportament patologic, cauzele pot fi multiple. La vârste mai înaintate intervine şi faptul că inhibiţia noastră comportamentală, cognitivă, emoţională - ca urmare a vârstei începe să scadă."

Băiatul primeşte asistenţă psihologică din partea celor de la protecţia copilului şi a fost internat într-un centru de ocrotire.

Sorin Chirilă, Director DGASPC Alba: "Copilul este retras nu vorbeşte nicio limbă dar este receptiv la cerinţe, a mâncat i s-au cumpărat haine şi interacţionează greu cu copiii."

Protecţia Copilului a aluat legătură cu părinţii din Olanda. Mama băiatului urmează să vină în România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult