Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bărbat împuşcat de un episcop, la o partidă de vânătoare. "Ucide făpturi ale Domnului?"

Un episcop croat, pasionat de vânătoare, visa să se întoarcă acasă cu un mistreţ, dar s-a ales cu dosar penal, după ce l-a rănit accidental pe un camarad în timpul unei partide de vânătoare.

Vjekoslav Huzjak, episcop al diocezei Bjelovar-Krizevci (nord), l-a împuşcat accidental în coapsă pe un camarad în cursul unei partide de vânătoare organizate pe 11 ianuarie în estul Croaţiei, potrivit cotidianului Vecernje List.

''Iată ce se întâmplă când un preot pune mâna pe o puşcă în loc să stea în altarul lui (...) Amin !'', a comentat o femeie pe Facebook.

Într-un comunicat, înaltul prelat şi-a exprimat ''profundele regrete pentru ceea ce s-a întâmplat'' şi ''i-a urat vânătorului rănit să se refacă rapid''.

Fără să-l identifice, poliţia a anunţat că ''a finalizat o anchetă în cazul unui bărbat de 58 de ani (...) care a rănit cu un glonţ un bărbat de 64 de ani în timpul unei vânători''. Viaţa victimei, spitalizată la Zagreb, nu este în pericol, dar vor fi demarate urmăriri în justiţie, a indicat poliţia.

Citește și
cabane
Experiențe unice la cabanele de vânătoare ale ”Romsilva”. Prețul unei nopți de cazare

Potrivit media locale, episcopul Huzjak este pasionat de vânătoare.

Incidentul a declanşat un val de reacţii, majoritatea negative, pe reţelele sociale din Croaţia, ţară unde aproape 90 % din cei 4,2 milioane de locuitori sunt catolici şi unde clerul are o influenţă foarte puternică asupra societăţii.

''Un episcop care vânează ? El se apucă să ucidă făpturi ale Domnului ? Aceasta nu este în contradicţie cu religia pe care o predică ?'', se întreabă un bărbat într-un alt comentariu pe Facebook.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult