Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă după ce un bărbat care solicitase ambulanţa a murit până la sosirea acesteia

Directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, Simion Lăudat, a declarat miercuri pentru Agerpres că în cadrul instituţiei se desfăşoară o anchetă internă după ce un bărbat din judeţ care solicitase intervenţia ambulanţei a decedat.

"În acest moment desfăşurăm o anchetă internă şi suntem în faza în care adunăm toate informaţiile spuse şi scrise despre acest caz.

La preluarea apelurilor de către Serviciul de Ambulanţă există o platformă digitală care încadrează cazul într-un anumit cod şi apelantul a descris o problemă digestivă, iar conform indexului digital, cazul a fost încadrat într-un cod verde de intervenţie, dar se pare că a fost vorba de un infarct cu evoluţie rapidă.

Noi nu dorim să avem astfel de situaţii în care solicitanţii să fie în aşteptare, dar volumul, spaţiul, timpul ne depăşesc uneori şi pe noi", a declarat Simion Lăudat.

Potrivit acestuia, şoferii de la SJA Giurgiu sunt "foarte buni şi nu există probleme la intervenţiile în municipiu", dar atunci când deplasările se efectuează în judeţ, concură mai mulţi factori ca "drumurile, distanţa, zăpada, în ziua intervenţiei fiind şi polei", iar numărul solicitărilor din ultima perioadă şi pe fondul cazurilor gripale a crescut de la 60 la 80 în 24 de ore.

Citește și
incendiu masini, masina incendiu
O mașină a luat foc în mers, la Giurgiu. Șoferul s-a salvat la timp

Un bărbat în vârstă de 69 de ani din localitatea Onceşti, cunoscut cu afecţiuni digestive, a decedat marţi după ce a acuzat dureri în piept şi stare de vomă. El ar fi rugat un consătean să sune la Ambulanţă, dar până la sosirea echipajului, la aproximativ o oră de la efectuarea apelului, acesta a murit.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult