Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă în Argeș. Un bărbat a murit după ce a fost de 4 ori la medic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anchetă în Argeș, după ce un bărbat de 39 de ani s-a stins, după zile de chin, în urma unei bătăi încasate de Florii. Grav este, spune familia, că timp de o săptămâna au mers de 4 ori la spital cu bărbatul, care se simțea din ce în ce mai rău.

Dar, de fiecare dată, medicii din urgență l-ar fi trimis acasă.

A 5-a oară, pacientul a fost internat și operat de urgență, dar n-a supraviețuit intervenției. Familia vrea să depună plângere atât împotriva agresorilor, colegi de serviciu cu victima, cât și a medicilor care nu i-ar fi acordat la timp îngrijirile cuvenite.

În ajun de Florii, bărbatul a rămas, după serviciu, să sărbătorească niște colegi. Luase salariul și avea la el și bonuri de masă.

Rudele spun că dimineață a ajuns acasă târându-se, bătut și fără bani. Le-a povestit că un coleg l-a bătut cu sălbăticie.

Citește și
Uniforme in spital
Spitalul care introduce uniforme de diferite culori pentru angajați. Pacienții îi recunosc mai ușor

Maria Oprea, mama: "După ce l-au bătut, l-au aruncat și l-au lăsat. A venit el târâș, nu știu cum a ajuns, n-a știut să ne spună."

Seara, bărbatului i s-a făcut rău, iar sora și cumnatul l-au dus la spitalul județean de urgență din Pitești. A fost primul drum dintr-o serie de prezentări fără niciun diagnostic precis, susține familia. În tot acest timp, bărbatul se văita de dureri de cap și abdomen.

Claudiu Smarandache, cumnat: ”De 4 ori l-am dus la spital! (...) Nu i-a făcut nicio investigație până miercuri."

Ramona Smarandache, soră: "Ne-am dus la spital, nu ne-au băgat în seama, ne-au dat afară de 5 ori, care am fost.” Reporter: N-au considerat că e suficient de grav cât să-l păstreze în spital ? Ramona Smarandache: ”Nu, au zis că nu. Că atâta timp cât am venit cu el, nu este suficient, deși am venit cu el ... l-am dus mai mult în brațe, decât pe picioarele lui. Miercuri seară ne-a zis că e în stare gravă și nu se știe dacă scapă. ”

La una dintre prezentări, medicul de garda s-ar fi înfuriat, susține sora bărbatului mort.

”A chemat paza, că de ce ne plimbam mereu, dacă ne-a trimis să facem RMN? Și i-am zis că ne-am dus, am făcut programare, și zic : iese rezultatul peste o săptămâna și ... Ce facem în timpul asta ? Și a zis că nu le pasă lor ce facem!”

Medicii susțin că nu li s-ar fi spus că bărbatul a fost bătut.

Dr. Alina Mărtău, UPU Argeș: "În primele 2 prezentări, pacientul a spus că lucrează pe șantier și că a venit că-l doare spatele. La a 3-a prezentare, pacientul n-a stat nici măcar un sfert de oră, nu știu din ce motive a părăsit triajul. La a 4-a prezentare, el, într-adevăr a spus că a fost agresat, motiv pentru care a început investigațiile suplimentare și a fost internat.”

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a deschis un dosar de cercetare penală pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Prim-procuror Marius Ștefan, procuror șef Parchetul Argeș: "Cercetăm și dacă între acest tratament medical acordat sau neacordat și decesul victimei există o legătură de cauzalitate."

Rudele sunt decise să depună plângere atât împotriva colegului de serviciu care l-a bătut, cât și împotriva medicilor, pe care-i acuză de nepăsare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult