Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Accident grav în Iași, cu 3 mașini implicate. Un șofer de 88 de ani a murit în drum spre piață

Your browser doesn't support HTML5 video.

Grav accident de circulaţie produs miercuri dimineaţă în Iaşi. Doi pensionari care voiau să ajungă la piaţă cu maşina, au intrat în alte două autoturisme care circulau regulamentar pe bulevard.

În urma impactului brutal, şoferul, un bărbat de 88 de ani, a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina. Poliţia spune că nu sunt urme de frânare pe carosabil.

Accidentul rutier s-a după ora 8 şi 30 de minute, pe bulevardul Copou din Iaşi. O maşină condusă de un pensionar de 88 de ani a intrat, din plin, în alte două autoturisme, care circulau regulamentar. În urma impactului violent, maşina care a provocat carambolul s-a răsturnat.

Pompierii au reuşit, cu greu, să scoată şoferul şi pasagerul din dreapta, o femeie de 85 de ani. Mai multe echipaje medicale şi de urgenţă au intrevenit în zonă. Din nefericire, şoferul octogear a decedat la Spitalul Judeţean "Sf. Spiridon" din Iaşi.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: "Echipajul de Terapie Intensivă a început manevrele de resuscitare în paralel cu descarcerarea. Aceste manevre s-au continuat pe timpul transportului şi la ajungerea în UPU a Spitalului Sf Spiridon. Din păcate, după aproape o oră de resuscutare s-a declarat decesul."

Citește și
politia
Polițist din Suceava, reținut la o lună după ce ar fi lovit 2 pietoni când conducea băut. A dat vina pe tatăl său

Soţia şoferului care şi-a pierdut viaţa în accident rămâne internată în spital, dar, potrivit medicilor, ea este acum în afara oricărui pericol.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași: "Doamna de 85 de ani este în UPU, este investigată, este conştientă, i se face tratament. Nu sunt leziuni care să îi pună viaţa în pericol. După investigaţiile complete se va decide dacă va rămâne sub spraveghere, în unul din spitalele de urgenţă din Iaşi. Evident, va avea nevoie de suport emoţional, pentru că, pe lângă accident, este şi momentul extrem de greu al decesului soţului."

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. Oamenii legii nu exclud varianta ca pensionarului să i se fi făcut rău, în timp ce șofa. Oricum, agenţii nu au găsit pe şosea urme de frânare.

Inspector de Poliţie Anca VIjiac, purt. de cuv. IPJ Iași: "Poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt. Ceilalți doi conducători auto implicaţi în accidentul rutier au fost testaţi alcoolscopic, rezultatele fiind negative."

Traficul în zonă a fost blocat timp de 30 de minute. Ceilalţi doi şoferi, din maşinile acroşate, nu au avut nevoie de ingriiri medicale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult