Modifica setarile cookie
Toate categoriile

3 fraţi români din Italia, puşi să achite daune astronomice. Ce i-au putut face unui vecin

Sentinţă finală în cazul a trei fraţi români stabiliţi în Italia, care  şi-au bătut cu sălbăticie vecinul, cetăţean macedonean, în 2016.

Doi dintre fraţi au primit 8 ani de închisoare iar al treilea, doar un an, pentru violenţele aplicate unui cetăţean macedonean, Gornacho Georgiev, în martie 2016, în Castiglione Tinella (Asti). Victima, împreună cu un prieten, i-ar fi înfuriat pe români folosind abuziv, spun ei, un spaţiu comun din locuinţa pe care o împărţeau, scrie La Voce di Alba.

Iniţial, cei trei fraţi au sunat la carabinieri, pentru a pune capăt disputei. Cum oamenii legii nu le-au dat câştig de cauză, s-au hotărât să-şi facă singuri dreptare şi i-au atacat pe macedoneni cu bâte şi bare metalice. Georgiev a fost lovit cu sălbăticie în cap chiar în faţa copiilor lui şi şi-a pierdut cunoştinţa. Şi prietenul macedoneanului a fost bătut.

Românii au încercat apoi să şteargă urmele agresiunii şi au sunat la ambulanţă, spunând că macedoneanul a căzut pe scări şi s-a lovit la cap. Georgiev a ajuns la spital în comă şi este în contuinuare în stare vegetativă, după aproape 3 ani. Celălalt macedonean a suferit fracturi la cap şi picioare.

Pe lângă condamnarea la închisoare, Tribunalul din Asti a decis că cei trei români trebuie să achite şi daune de aproape jumătate de milion de euro: 100.000 de euro lui Georgiev, 100.000 pentru soţia acestuia, 30.000 prietenului lui Georgiev şi 200.000 fiilor macedoneanului

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult