Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Căpitanul Barbossa din Pirații din Caraibe, prezent la TIFF. Actorul va primi premiul pentru întreaga activitate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aflat la a 22-a ediție, festivalul internațional de film Transilvania, care va avea loc în perioada 9-18 iunie, și-a anunțat tema din acest an: este iubirea, atât pentru un om, cât și pentru filme.  

Cinefilii vor avea ocazia să urmarească, la Cluj Napoca, 200 de filme și să întâlnească două figuri celebre ale marelui ecran.

Invitatul special al festivalului din acest an este actorul australian Geoffrey Rush, cunoscut în special din seria Pirații din Caraibe, unde a jucat rolul căpitanului Barbossa.

Actorul a primit și premiul Oscar pentru filmul Shine, din 1996, unde era un pianist genial lovit de o cădere nervoasă severă. Rush este printre puținii actori din lume care au în palmares și un premiu Tony - pentru teatru, dar și un Emmy - pentru televiziune.

Actorul va primi în iunie, la Cluj-Napoca, premiul pentru întreaga activitate. Un al doilea personaj celebru care va sosi în țara noastră este britanicul Timothy Spall, câștigător al titlului de cel mai bun actor la Cannes, în 2014.

Citește și
Alejandro Grisi
Marele premiu la festivalul TIFF a fost câștigat de filmul „Casa Noastră"

TIFF va aduce anul acesta și multe filme nordice, dar și din America de Sud și Canada. Unele vor fi prezentate la Cluj Napoca în premieră internațională.

Este și cazul filmului românesc Nasty, despre tenismenul Ilie Năstase, care acum 50 de ani a devenit numărul 1 mondial.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult