Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Sunt un simbol a culturismului feminin”. Cum arată acum una dintre cele mai bune culturiste din lume | FOTO

Dana Linn Bailey, considerată una dintre cele mai bune culturiste din toate timpurile, a încetat brusc să mai concureze în anul 2015. Aceasta a dezvăluit motivul pentru care nu s-a mai întors pe scenă.

O legendă a culturismului feminin a dezvăluit motivul pentru care a încetat brusc să mai concureze. Ea susține că există aspecte periculoase ale acestui sport despre care nimeni nu vorbește și că acest sport greu a avut un impact chiar și asupra căsniciei sale. Fosta culturistă Dana Linn Bailey a început să concureze în 2006, iar în 2011 a intrat în istorie când a devenit prima femeie profesionistă în domeniul fizicii feminine din istoria Federației Internaționale de BodyBuilding și Fitness (IFBB). Nu a trecut mult timp până când a făcut din nou istorie, luând acasă primul titlu de Miss Physique Olympia în 2013 și de atunci este considerată una dintre cele mai bune culturiste din toate timpurile.

După ce a luat locul doi la ediția din 2015 a concursului Arnold Classic, Dana nu a mai revenit niciodată pe scenă.

Sportiva nu și-a anunțat niciodată oficial retragerea. Acesta a apărut însă recent pe YouTube explicând adevăratul motiv pentru care nu mai concurează.

Dana a explicat că a petrecut ani de zile luptându-se cu probleme legate de stima de sine.

Citește și
Catalin Stefanescu
Doliu în sportul românesc. Un mare campion a murit înecat

„A fost prima dată în viața mea când a început să-mi placă corpul meu, iar acesta a fost cel mai tare lucru și motivul pentru care împing nu doar femeile, ci pe toată lumea în sala de sport, pentru că mi-a schimbat viața", a spus ea.

În 2006, ea a participat la primul ei spectacol de figurație și s-a îndrăgostit instant de acest sport. În următorii nouă ani a descoperit că există o latură mai întunecată a acestui sport despre care oamenii nu vorbesc. „Majoritatea concurenților nu vorbesc despre depresia care apare după un spectacol. Urci pe scenă și ești în cea mai bună formă a ta, ești cel mai slab, cel mai dur, cel mai mare. Odată ce ai urcat pe scenă, aceasta este noua ta percepție a ceea ce înseamnă să fii în formă", a spus ea, conform DailyStar. Ea a dezvăluit, de asemenea, că există o latură foarte periculoasă a competiției pe care mulți oameni nu o menționează.

„De multe ori ne deshidratăm pentru ca pielea să se strângă. Imediat ce începi să bei sau adaugi niște sodiu sau ai niște calorii în plus sau mănânci un desert...bum – explodezi”, spune ea. „Mi-a afectat chiar și căsnicia", a spus ea.

După ce s-a întors acasă de la Arnold Classic 2015, Dana și-a dat seama cât de rău ajunsese. Soțul ei a așezat-o la masă și a încurajat-o să ia o pauză de la competiție. „Am decis, împreună, că voi lua un an de pauză, pentru că el m-a așezat și mi-a spus: „Simt că te pierd ca persoană, ca soție"", și-a amintit Dana.

Soțul ei i-a atras atenția asupra obiceiurilor ei obsesive – își cântărea mâncarea, se antrena imediat după ce lua cina și mergea la sală chiar și atunci când era în vacanță. Inițial a vrut să ia doar un an de pauză de la competiții, dar cu timpul a constatat că nu mai voia să practice acest sport. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult