Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul dintre cele mai bune filme horror din 2018, realizat în România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Filmul „Călugărița", continuarea unor celebre pelicule de groază, a fost filmat în totalitate, în România. 

Castelul Corvinilor, Palatul Mogoșoaia, Casa Poporului și Castelul Bethlen din Criș, au devenit decorurile unei povești înfricosătoare, în care măicuțele dintr-o mănăstire din Transilvania, sunt bântuite de un demon.

În film joacă și șase actrițe românce.

Același demon care a dat fiori în filmele horror Annabelle și The Conjuring, apare acum într-o mănăstire din România, în anii '50.

"The Nun" sau "Călugărița: Misterul de la Mănăstire" a fost filmat în vara anului trecut. Regizorul american Corin Hardy și echipa lui au ales ca scenă principală să fie filmată în grădina Palatului Mogoșoaia.

Cristian Bostanescu, director de producție Castel Film: "Momentul în care cele două personaje principale se întâlnesc prima dată. Cât a durat filmarea? O jumătate de zi. Era un moment important și regizorul a vrut să fie perfect".

Întreg decorul mănăstirii bântuite din Transilvania a fost compus din frânturi din Castelul Bethlen din Criș, din Castelul Corvinilor și chiar din interiorul Casei Poporului.

Pe lângă actorii principali, Demian Bichir, nominalizat la Oscar și Taissa Farning, cunoscută din "American Horror Story", pe marele ecran o vom vedea și pe românca Ingrid Bișu, care a jucat în "Toni Erdmann", film nominalizat la Oscar.

Alte cinci actrițe românce joacă alături de Ingrid Bisu în acest film, iar costumele au fost realizate în România.

Oana Drăghici, costum designer: "Ne-am dus la îmbrăcămintea din anii 50. Acele haine au foarte multe straturi. Pliuri pe spate".

Irina Margareta Nistor, critic de film: "Cred că este o șansă pentru noi să vedem altfel castelele, muzeele de la noi și chiar și clădirile care nu ne sunt foarte simpatice".

Filmul rulează de vineri în toate cinematografele din țară.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult