Un renumit tenismen își scoate la licitație colecția de trofee, să scape de faliment
Your browser doesn't support HTML5 video.
Avocații lui au încercat să invoce o presupusă imunitate diplomatică, pentru a-l feri de procesul cu o bancă ce vrea să-l execute. Drept urmare, Becker ar fi fost numit atașat pentru sport și cultură al Republicii Centraficane. Reacțiile din partea oficialilor africani nu au lămurit însă lucrurile.
Descoperit și lansat de Ion Țiriac, Boris Becker a devenit, în 1985, la 17 ani şi jumătate, cel mai tânăr câștigător din istoria Wimbledon. A mai câștigat de două ori prestigiosul turneu din Anglia. Și, într-o carieră de 15 ani, are în palamares ;ase turnee de mare șlem. Fără a mai socoti încă vreo 60 de victorii la alte turne.
Terry Madden, directorul unei case de licitații: „Sunt 81 de obiecte scoase la licitație. Cred că vedeta va fi trofeul de la US Open, dar colecționarii își pot adjudeca și două dintre trofeele pe care le-a câștigat la Wimbledon, precum și medalii de semifinalist și finalist la Wimbledon."
Boris Becker, acum în vârstă de 50 de ani, şi-a scos la licitaţie trofeele ca să-şi mai acopere din datorii. O bancă din Marea Britanie a cerut, anul trecut, declararea falimentului personal pentru fostul număr unu mondial.
Mark Ford, reprezentant al creditorilor: „Ne așteptăm să obținem o sumă semnificativă din această licitație, o sumă cu șase cifre. Sper să ne apropiem de un sfert de milion de lire sterline, poate mai mult."
Procesul împotriva lui Boris Becker a ajuns la instanţa supremă din Marea Britanie. Iar avocaţii au încercat să-l protejeze invocând o presupusă imunitate diplomatică, după ce Becker ar fi fost numit ataşat pentru sport şi cultura al Republicii Centrafricane.
Numai ca statul respectiv a negat că Becker ar fi unul dintre diplomații săi. Mai mult, spun oficialii africani, rolul diplomatic pe care Becker susţine că l-ar îndeplinit nu există.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!