Modifica setarile cookie
Toate categoriile

TIFF, ediţia Sibiu. Proiecţii în pieţe, la Brukenthal, dar şi la un baraj

Your browser doesn't support HTML5 video.

Festivalul Internațional de Film Transilvania, ediţia de Sibiu, a început miercuri seară cu un regal cinematografic.

cinematografic.

Publicul a fost invitat să vadă şi pelicule româneşti, şi străine, dar şi o animaţie, proiectată în Piaţa Mare a oraşului. Până duminică, în cele 5 zile de festival, spectatorii se vor bucura de 50 de proiecţii, în locuri inedite - în pieţe, în parcul cetăţii, în muzeul în aer liber, la Palatul Brukenthal sau chiar la.. barajul din Gura Râului.

"Insula câinilor", filmul animat în regia lui Wes Anderson, a deschis seria proiecţiilor în aer liber, în centrul istoric al oraşului. Pelicula spune o poveste plasată într-un viitor în care, din cauza unei boli, toţi câinii au fost exilaţi pe o insulă.

În parcul cetăţii, publicul a urmărit "Foxtrot" - o poveste îndrăzneaţă despre durere şi pierderea unei persoane apropiate. Filmul porneşte de la un subiect delicat pe care îl transformă apoi într-o metaforă universală despre război.

Citește și
TIFF, fanny ardant
TIFF 2018. Actrița Fanny Ardant a sosit la Cluj-Napoca

Bogdan Brylynski, PR-ul TIFF Sibiu: "5 zile cu filme foarte bune, filme premiate în festivaluri internaţionale. Avem şi o premera internaţională, avem peste 50 de titluri programate."

Pentru filmele proiectate în spaţiile închise, în cadrul festivalului, biletul costă 12 lei. Restul proiecţiilor, în aer liber, sunt gratuite.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult