Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Stephen Hillenburg, creatorul lui SpongeBob Pantaloni Pătrați a murit

Stephen Hillenburg, creatorul personajului SpongeBob Pantaloni Pătrați, a murit luni la vârsta de 57 de ani. El fusese diagnosticat cu scleroza laterală amfitrionică (ASL) în martie 2017.

Anunțul a fost făcut, însă, marți, conform The Hollywood Reporter.

„Suntem triști să vă anunțăm că Stephen Hillenburg, creatorul personajului SpongeBob Pantaloni Pătrați, a murit. Astăzi ținem un moment de reculegere, în onoarea vieții și a muncii sale”, au anunțat reprezentanții Nickelodeon pe Twitter.

Hillenburg a absolvit Universitatea de Stat Humboldt din Nordul Californiei, unde a obținut o diplomă în domeniul Planificării Resurselor Naturale, cu accent pe resursele marine. Cariera sa în animație a debutat în 1987, când s-a înscris la Institutul de Arte din Valencia, California, unde a obținut o diplomă în animație experimentală.

El a fost creatorul mai multor serii de animație de pe postul Nickelodeon, precum „Viața modernă a lui Rocko” (1993-1996). În 1999, a debutat „SpongeBob Pantaloni Pătrați”, care a câștigat numeroase premii în cei 20 de ani de difuzare.

Citește și
regizorul hugh wilson
Regizorul Hugh Wilson, creatorul seriei "Academia de Poliţie", a murit la 74 de ani

SpongeBob a apărut și pe marile ecrane, în 2004 și în 2015. Totodată, personajul a ajuns și subiectul unui musical pe Broadway.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult