Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șoc și greață la o operă. Un act cultural a inclus raporturi sexuale nesimulate și piercing executat pe scenă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Înainte să cumpărați bilete, citiți cu mare atenție informațiile de pe site ca sa nu spuneți că n-ați știut! Este avertismentul formulat de conducerea Operei din Stuttgart, care tocmai a avut o premieră controversată.

La primele două reprezentații, 18 spectatori au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru șoc și greață la o operă care a inclus raporturi sexuale nesimulate, piercing executat pe scenă și cantități abundente de sânge, fals și real.

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional.

Spectatorii operei Sancta, destinată exclusiv adulților, au fost preveniți cu privire la o listă lungă de potențiale elemente declanșatoare de crize, de la zgomote puternice pana la violenta sexuala si chiar mirosul de... tămâie.

"Dacă totuși aveti probleme, feriți-vă privirea”, a transmis ofițerul de presa al instituției din Stuttgart.

Citește și
revolut
Sucursala locală din România a Revolut, operațională până la sfârșitul lui 2024. Ce se schimbă pentru clienții români

Distribuția este formată din 23 de femei care joacă parțial sau complet dezbrăcate. Una dintre ele își asumă un rol dublu, este Isus, dar și Adam.

Responsabilă pentru acest spectacol provocator este coregrafa austriacă Florentina Holzinger, în vârstă de 38 de ani, cunoscută pentru piesele ei nonconformiste care estompează granița dintre teatru și vodevil.

De data asta, Holzinger a transpus opera expresionistă Sancta Susanna, scrisă de Paul Hindemith în urmă cu exact un secol. Este povestea unei tinere călugărițe care, incitată de o poveste spusă de una dintre măicuțele în vârstă ale mănăstirii, pășește goală în altar și rupe pânza care îl acoperă pe Isus.

În viziunea regizorală, scena se umple de călugărițe care patinează pe role dezbracate, având în fundal alte corpuri goale răstignite pe un perete.

Cum era de așteptat, vestea despre spectatorii cărora li s-a făcut greață a funcționat i-a atras pe curioși. Toate reprezentațiile programate la Stuttgart au biletele epuizate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult