Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Shakira, implicată într-un nou scandal. Artista este acuzată de plagiat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Shakira nu are probleme doar cu fiscul spaniol. Faimoasa cântăreață de origine columbiană e acuzată de plagiat și a compărut în fața unei instanțe din Madrid.

Un muzician cubanez o învinuiește că i-a copiat un cântec în hitul ei "La Bicicleta", o piesă premiată cu două trofee Grammy. Reclamantul e gata să aducă în fața judecătorilor și experți în ale portativului, pentru a demonstra că are dreptate.

Shakira a ajuns zâmbitoare la tribunalul din Madrid, dar nu a vrut să răspundă la întrebări. Artista în vârstă de 42 de ani şi colegul ei de breaslă, Carlos Vives, şi el columbian, au fost acuzaţi de plagiat, iar reclamantul este cântăreţul şi producătorul de origine cubaneză, Rafael Castellanos.

Ivan Rafael Castellanos, muzician: "Versul "Te iubesc, te iubesc atât de mult!" apare în cântecul "La Bicicleta" drept "Te visez, te iubesc atât de mult!", cu același ritm, cu aceeași melodie și cuvinte cvasi-identice. Asta încercăm să argumentăm în instanță."

Castellanos suține că "La Bicicleta" plagiază piesa lui din 1997 "Yo te quiero tanto" şi s-a declarat mulţumit că instanţa spaniolă i-a dat şansa să-şi apere reputaţia. Desigur, pârâții resping categoric acuzaţiile.

Citește și
shakira
Shakira are probleme cu legea. Procuratura spaniolă va face plângere împotriva ei

Carlos Vives, muzician: "După 2 ani de umilință și minciuni sunt foarte fericit. Suntem nevinovați."

Cazul nu are niciun fundament, nu e nimic adevărat. Cred că a încercat să scoată niște bani de pe urma noastră."

 

Ivan Raffael: "Acum mingea e în terenul instanței, așa că nu vă pot spune nimic. Important e că a fost deschis procesul. Acum așteptăm."

"La Bicicleta" a fost premiat cu două dintre cele trei trofee majore Grammy Latino la gală din 2016, pentru cel mai bun cântec şi cea mai bună înregistrare. Albumele Shakirei s-au vândut în peste 70 de milioane de copii pe plan mondial.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult