Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sebastian Stan, după ce a câștigat Ursul de Argint la Berlinala 2024: „Pentru un băiețel din România, este foarte important”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Actorul româno-american Sebastian Stan a câștigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin, pentru cel mai bun rol principal într-un film.  

Este primul trofeu european pentru Stan, care s-a numărat și printre producătorii filmului „A Different Man."

Sebastian Stan a devenit cunoscut la Hollywood cu rolul Bucky, din seria filmelor cu supereroi Marvel. La Berlin a venit, însă, cu o comedie neagră, în care joacă rolul unui actor aspirant care suferă de neurofibromatoză, o boală care îi deformează chipul. În urma unui tratament miraculos, își recapătă trăsăturile, dar viața lui se duce de râpă.

Sebastian Stan, actor: „Sunt foarte bucuros și onorat să primesc acest prestigios premiu. Este primul meu festival european și, pentru un băiețel din România, este foarte important pentru mine. Așa că vă mulțumesc”.

În timpul filmărilor, Sebastian Stan a purtat o proteză facială prin New York pentru a intra în pielea personajului.

Citește și
actor impuscat
Cine este actorul care și-a rănit colegul rănit cu o armă airsoft pe scena Teatrului Mihai Eminescu din Botoșani

Sebastian Stan, actor: „Cred că ceea ce am reușit să transmitem cel mai bine e că avem de-a face cu o creație din dragoste. E un film realizat în timpul pandemiei de COVID, în 22 de zile, în New York. Nu a costat prea mulți bani și era vorba despre un subiect care trebuia prezentat așa cum trebuie”.

La gala de aseară, Ursul de Argint pentru cel mai bun rol secundar a fost adjudecat de actrița Emily Watson, pentru rolul din „Small Things Like These", un film despre abuzurile care se petrec într-un orășel irlandez.

Pentru al doilea an consecutiv, premiul cel mare la Berlinală a fost adjudecat de un film documentar. Ursul de Aur pentru cel mai bun film e acordat peliculei Dahomey, de Mati Diop, produs de Eve Robin, Judith Lou Lévy și Mati Diop.

Documentarul Dahomey spune povestea unor obiecte antice pe care guvernul francez decide să le returneze statului Benin, în Africa, pentru a îndrepta o serie de nedreptăți petrecute în secolul 19, în timpul perioadei coloniale franceze.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult