Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal după ce R. Moldova a ales pentru Eurovision melodia ”Trenulețul”, dar versurile unioniste au fost modificate

Republica Moldova a ales să trimită la Eurovision piesa ”Trenulețul” interpretată de Zdob și Zdub și Frații Advahov. Dar imediat după alegere a izbucnit un scandal pe motiv că versurile unioniste au fost modificate.

Mai exact, piesa originală avea un mesaj unionist, iar în varianta de la Eurovision versurile au fost modificate, conform Unimedia. 

Textul inițial:

"Țară veche, țară nouă Parcă-i una, parcă-s două Ba aparte, ba-mpreună Parcă-s două, parcă-i una"

Textul schimbat:

"Trenul vede când aleargă Cât de mică-i lumea largă Și că nu mai pare mare Pentru că nu are hotare."

„Faptul că a fost schimbat textul pentru varianta de concurs este cea mai proastă decizie ever! Cu textul schimbat, cântecelul este despre nică și și-a pierdut tot farmecul. Trebuie să insistăm cumva să se revină la textul inițial. Altfel, trenulețul nostru se descalifică și prosta umblă bludnic prin lume.

Fraților, dap despre ce e asta?! O adunătură de cuvinte care a compromis mesajul inițial fără drept de tăgadă. Cine, naiba, e geniul care v-a convins să faceți așa ceva?! Mă întreb dacă se va renunța și la filmul realizat de Roman Burlaca pentru promovarea piesei. Asta chiar ar fi un fiasco!”, a scris jurnalista Angela Aramă pe pagina sa de Facebook.

Vasile Advahov a comentat la postare, spunând că și ei ar vrea varianta originală, dar că trebuie să respecte anumite cerințe.

„Nu este varianta finala. Dacă vreți părerea noastră - optam pentru varianta originala. Va fi o strofa și in Engleza. Ne vom strădui sa păstram ideea de bază. În scurt timp echipa va veni cu mai multă informație. Avem reguli și cerințe pe care trebuie sa le respectam”, a scris Vasile Advahov.

Iată varianta lansată în 2021: 

 

 

Iată varianta de la Eurovision:

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult