Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal din cauza Eurovision. Cum a ajuns concursul să fie asociat cu teroriştii ISIS

Israelul amână difuzarea unei miniserii TV în care reprezentantul Franţei la Eurovision este asociat cu Statul Islamic

Radiodifuzorul public israelian a anunţat luni că a decis să amâne difuzarea unui serial de ficţiune în care reprezentantul Franţei la Eurovision plănuieşte să comită un atentat pentru organizaţia teroristă Stat Islamic, informează AFP.

Decizia a fost luată după mai multe atenţionări transmise de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului Eurovision.

"12 puncte", o miniserie TV cu trei episoade, spune povestea unui cântăreţ homosexual şi de origine musulmană, reprezentantul Franţei într-un concurs muzical, care este şantajat de organizaţia teroristă Stat Islamic pentru a comite un atentat la Tel Aviv, unde se desfăşoară finala acestei competiţii.

Această producţie de ficţiune trebuia să fie difuzată de postul public de televiziune israelian (KAN) în luna mai, în aceeaşi perioadă în care oraşul Tel Aviv găzduieşte finala Eurovision 2019, la care participă şi cântăreţul francez Bilal Hassani, un artist homosexual şi de origine marocană.

Citește și
Eurovision 2019
Surpriză de proporții. Țara care a anunțat că s-a retras de la Eurovision 2019

După ce detaliile despre această miniserie TV şi tulburătoarele asemănări ale sale cu realitatea au fost divulgate în luna februarie, EBU, instituţia care organizează Eurovision, a demarat "discuţii constructive" cu conducerea postului KAN pe această temă, asigurându-i însă pe managerii israelieni că serialul va putea fi difuzat.

"Francezii înţeleg comedia", a precizat, atunci, un purtător de cuvânt al KAN.

Luni, KAN a anunţat că a primit o scrisoare de la EBU în care se afirmă că difuzarea serialului "12 puncte" în Israel ar putea avea "ramificaţii de securitate, politice şi legale considerabile", pe lângă faptul că reprezintă o violare a acordurilor semnate de cele două organizaţii.

KAN a decis "să autorizeze difuzarea producţiei TV doar după Eurovision", preferând "să nu pericliteze un concurs care se desfăşoară în Israel", au transmis reprezentanţii televiziunii israeliene într-un comunicat de presă, în care au precizat că miniseria va fi într-adevăr difuzată la o dată ulterioară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult