Răzvan Albu își lansează noul EP, ”Wine & Cigarettes”. Artistul promite un ”sunet nou”
Pe EP se vor afla patru melodii (1. Patiently 2. Wine & Cigarettes 3. Timeline 4. Call My Name), care vor fi disponibile pe toate platformele de streaming importante, precum Spotify, Apple Music și Amazon Music.
De asemenea, audiofilii vor putea să redea sau să achiziționeze melodii de înaltă rezoluție pe Bandcamp.
”Acest EP va conecta publicul artistului la un sunet nou, întrucât aranjamentele sunt minimaliste și în mare parte acustice. În loc să folosească tobe complete, albumul folosește instrumente de percuție precum cajon, bongos și tamburină; în plus, armoniile vocale obișnuite ale lui Răzvan au înlocuite cu o singură linie vocală - toate aceste elemente adăugându-se pentru a crea un sunet de studio intim, cald și vintage.” - se arată într-un comunicat de presă al reprezentanților lui Răzvan Albu.
Totul a fost înregistrat în studioul personal al lui Răzvan, dar noutatea este faptul că mixajul a fost realizat tot de către artist, deoarece acesta și-a propus să obțină un ”sunet specific”.
EP-ul a fost masterizat de către Bob Katz, un inginer de sunet recunoscut pe plan mondial, care are la activ 3 albume premiate cu Grammy și care a lansat o carte despre masterizare, considerată de către specialiti „lucrarea definitivă asupra masterizării”.
Cine este Răzvan Albu
Povestea sa muzicală a lui Răzvan Albu început în timpul unui sejur de 6 ani în Statele Unite și Canada, când și-a perfecționat abilitățile de a scrie, aranja și interpreta muzica. A debutat cu o serie de compoziții ”relaxate”, care au condus la înregistrarea unui prim demo, denumit “Dreams”, undeva în 2004.
Reîntors în țară după perioada facultății, Răzvan a lucrat la 7 piese noi în home-studio-ul său, în perioada septembrie 2006 - iulie 2007. Noul EP, cu piese în limba română și intitulat ”Jocuri Fără Nume”, a fost mixat la Bias Studios și masterizat la Cue Recording în Virginia, Statele Unite.
Răzvan a finalizat al doilea album solo - integral în limba engleză și intitulat ”Straw Man” - în mai 2010. Acesta este un concept despre manipularea și controlul mass-media și introduce un sunet rock, mai heavy.
Majoritatea solo-urilor de chitară și părţilor de bas au fost interpretate de virtuozul David Berry, colaborator pe acest album. Albumul a fost mixat la Farview Recording și masterizat la Massive Mastering din Chicago, Statele Unite.
”Straw Man” a fost remarcat în perioada respectivă de mai multe posturi de radio din București, cum ar fi City FM (piesa ”Backdoor” fiind listată în top 20), precum și de diverse publicații. Invitat în direct la postul național de radio, Răzvan a vorbit despre muzica sa către un public numeros și a interpretat câteva dintre piesele sale într-un format acustic
După două apariții live la clubul Fabrica, ca și solist al formației Stonebox, Răzvan a demarat un nou proiect (trupa Scarlet Starlet), înregistrând 2 single-uri (ce au beneficiat și de videoclipuri) în 2014.
Scarlet Starlet a reuşit totodată - din postura de trupă independentă, cu compoziţii proprii - performanţa de a cânta într-una dintre cele mai celebre locaţii de concert din România, Sala Palatului, în faţa a pentru peste 1,500 de persoane. Răzvan a activat de asemenea în trupele Twin Picks (un proiect acustic) și Fried Friend (un proiect electro-rock); aceasta din urmă a închis prima seară de la Padina Fest 2016, cu Răzvan în postura de solist.
În acelaşi an a fost lansat un nou album solo, intitulat ”This Life”. Albumul s-a bazat pe colaborări cu diferiţi profesioniști din industria muzicală, cum ar fi Jason Falloon (chitarist asociat, printre alţii, cu Roger Taylor de la Queen şi cu Ronnie Wood de la Rolling Stones) sau Adrian Ciuplea (basist pentru Vița de Vie și Platonic Band).