Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste la Festivalul de Film de la Cannes, dedicate mișcării #MeToo. Gestul făcut de actori la premiera scurtmetrajului

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ceremonia de deschidere, s-a dat startul premierelor la Festivalul de Film de la Cannes.

Noua peliculă din seria ”Mad Max” a fost proiectată miercuri seară. Filmul, intitulat "Furiosa", o aduce în prim plan pe actrița Anja Taylor-Joy, care a furat toate privirile cu ținuta sa impecabilă.

Seara nu a fost lipsită însă de proteste, pașnice ce-i drept, dedicate mișcării #MeToo. Actrița Anja Taylor-Joy și-a făcut apariția pe covorul roșu într-o rochie lungă, presărată cu paiete strălucitoare, care-i venea ca turnată. Protagonista a reușit să-i eclipseze pe ceilalți membri ai echipei de producție a noului film din seria Mad Max. ”Furiosa” vine la mai bine de 4 decenii de la lansarea primului film al seriei Mad Max. In pelicula de la finalul anilor 70, protagonist era actorul Mel Gibson. Filmul reia de fapt începutul poveștii din "Mad Max: Drumul Furiei", lansat în 2015. În timp ce omenirea este pe cale de dispariție, tânăra Furiosa este răpită din sânul familiei de o bandă nemiloasă, condusă de Warlord Dementus, interpretat de actorul Chris Hemsworth. Miercuri seară a avut loc și proiecția filmului ”Portretul fetei cu acul”. Realizat de Magnus Von Horn, regizor de origine suedezo-poloneză, a fost înscris în cursa pentru un Palme d'Or din acest an. Scenariul este inspirat din cea mai controversată crimă din istoria Danemarcei. În același timp, spune povestea lui Karoline, o tânără muncitoare care se luptă pentru supraviețuire în Copenhaga anului 1918. Seara a fost marcată și de momentul în care mai multe actrițe, dar și câțiva actori, în frunte cu Judith Godrèché, au stat câteva secunde cu mâinile la gură. După acest gest, au intrat cu toții la premiera scurtmetrajului ”Și eu”. Filmul este dedicat victimelor abuzurilor sexuale. De altfel, Judith Godrèché a fost una dintre primele actrițe care au vorbit public despre abuzurile regizorului Harvey Weinstein, dar și ale unor regizori francezi. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult