Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prezentator BBC, ameninţat cu moartea după ce a fost confundat cu un rapper. "Spânzuraţi-i pe albi"

Un gest şocant al unui rapper francez a avut consecinţe nebănuite pentru un prezentator BBC care poartă acelaşi nume, Nick Conrad

 

''Oamenii au apelat la Twitter pentru a-şi exprima frustrarea şi furia lor împotriva lui Conrad şi, în loc să le adreseze lui, eu sunt cel care le primeşte'', a declarat în emisiunea sa matinală Nick Conrad, prezentator în cadrul unei staţii locale a BBC. El a adăugat că a primit "ameninţări cu moartea în franceză".

''Nu sunt rapperul francez Nick Conrad. Mi-am petrecut ultimele 20 de minute traducând ameninţările cu moartea!", a precizat prezentatorul care a ''condamnat'' în ''totalitate'' versurile melodiei intitulată "PLB".

Procuratura din Paris a lansat miercuri o anchetă pentru ''provocare în mod public la comiterea unei crime sau a unui delict'' după difuzarea clipului video al rapperului puţin cunoscut până în prezent.

Citește și
Accident
Un cunoscut rapper britanic a fost înjunghiat mortal pe străzile din Londra

Într-un interviu acordat Le Parisien, muzicianul a afirmat că a intenţionat ''să inverseze rolurile omului alb şi omului negru'' şi a subliniat că ''şocul a fost intenţionat'', însă ''nu la un asemenea nivel'', precizează AFP.

În clipul ulterior retras de pe YouTube, Nick Conrad - care este de culoare - se plimbă noaptea prin suburbia unui oraş recitând apeluri la uciderea de albi şi a copiilor lor, iar un cor intonează "spânzuraţi-i pe albi".

"Guvernul condamnă cu cea mai mare fermitate cuvintele pline de ură şi revoltătoare ale lui @jazzconrad. Cei care le difuzează poartă o grea responsabilitate şi trebuie să reacţionăm cât mai repede", a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux.

"Condamn pe deplin aceste cuvinte şi aceste atacuri abjecte", a transmis pe Twitter şi ministrul de interne Gerard Collomb, subliniind că administraţia sa se ocupă de eliminarea respectivului conţinut de pe reţelele sociale.

Gruparea antirasistă Licra a denunţat la rândul său "acest apel rasist la crimă, abject şi incredibil de violent", în timp ce lidera extremei drepte, Marine Le Pen, a afirmat că incidentul demonstrează că în Franţa există "rasism împotriva albilor".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult