Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regina Elisabeta a II-a i-a criticat pe liderii lumii, fără să știe că microfonul rămăsese deschis

Într-o conversaţie privată, regina Elisabetata II-a a Marii Britanii și-a exprimat frustrarea provocată de șefii de stat și de guverne care doar vorbesc despre urgența de a opri schimbările climatice, dar nu fac ceva concret în acest sens.

În timp ce deschidea joi noua sesiune a Parlamentului galez, regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, a fost auzită, din cauza microfonului său rămas deschis, ieşind din obişnuita sa atitudine rezervată în timpul unei discuţii cu preşedintele Parlamentului, Elin Jones: "Extraordinar, nu-i aşa? Am auzit vorbindu-se despre COP ... Încă nu ştiu cine vine. Nu am nicio idee".

"Ştim doar persoanele care nu vin ... Este foarte iritant când vorbesc, dar nu acţionează", a continuat ea.

Printre liderii care nu şi-au confirmat încă participarea la summitul ONU privind combaterea schimbărilor climatice, care va avea loc timp de două săptămâni la Glasgow (Scoţia) începând din 31 octombrie, se numără premierul australian Scott Morrison, preşedintele chinez Xi Jinping, preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul indian Narendra Modi.

Citește și
Regina Elisabeta a II-a
Cum a fost surprinsă Regina Elisabeta a II-a. Nu s-a mai întâmplat niciodată

Prinţul Charles, fiul reginei şi activist pentru mediu, a afirmat la începutul acestei săptămâni, într-un interviu acordat BBC, că speră ca liderii aşteptaţi la summitul COP26 să ia măsuri ambiţioase împotriva schimbărilor climatice, "nu doar să vorbească" despre acestea. Fiul său, William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a intervenit şi el, cerând mai mult decât "cuvinte frumoase".

Regina Elisabeta a II-a şi prinţii Charles şi William urmează să participe la evenimentele COP26. Participanţii vor încerca să convingă principalele economii în curs de dezvoltare să facă mai mult pentru a reduce emisiile de carbon şi să determine ţările bogate să deblocheze miliarde de dolari pentru a ajuta ţările mai sărace să se adapteze la schimbările climatice.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult