Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noua colecție Vivienne Westwood: mese şi scaune pe post de accesorii, culturişti pe tocuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mese şi scaune pe post de accesorii, culturişti pe tocuri, trotinete sau skateboarduri. Sunt câteva dintre elementele excentrice din noua colecţie a creatoarei britanice de modă Vivienne Westwood.

Este vorba de colecţia preț-a-porter pentru sezonul primăvară-vară 2019. Cât de "purtabile" sunt însă creaţiile sale, rămâne de văzut.

Vivienne Westwood a ales să-şi prezinte colecţia într-un garaj dezafectat din estul Parisului, decorat cu o sculptură asemănătoare unui uriaş ghemotoc de hârtie. Iar stilul şi originalitatea lui Westwood şi-au făcut apariţia pe podium încă de la primele modele: un scaun purtat pe post de pălărie şi o măsuţă de cafea - cu tot cu ceşti şi vaza de flori - purtată în jurul taliei.

Partenerul de viaţă şi creaţie al lui Westwood a explicat ce l-a inspirat să includă piese de mobilier într-o colecţie de modă.

Andreas Kronthaler, designer: "Am primit un catalog de licitaţii al hotelului Ritz din Paris. Mi-a plăcut catalogul, era în culori prăfuite, îşi vindeau vechiturile. Mi-au plăcut piesele acelea ciudate de mobilier franţuzesc."

Citește și
Prezentare Yves Saint Laurent la Săptămâna Modei de la Paris
Prezentare Yves Saint Laurent la Săptămâna Modei de la Paris

Ca de obicei, Westwood a şters graniţele dintre feminin şi masculin, trimiţând pe podium bărbaţi îmbrăcaţi în rochii şi câţiva culturişti masivi cu cercei supradimensionaţi sau încălţăminte cu tocuri.

Trotinetele şi skateboardurile au devenit accesorii, creatoarea de modă britanică fiind o militantă ferventă pentru mediu.

Vic Mensa, rapper: "Vivienne Westwood e printre ultimii revoluţionari în viaţă din modă. E o sursă de inspiraţie cu mesajele sale sociale şi nonconformiste."

Colecţia a fost completată de salopete, rochii de cocktail cu corset şi tuşe etnice, mergând de la imprimeuri până la un văl musulman.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult