Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost”, ovaționat la Festivalul de la Veneția: „Oamenii plângeau, nu ne-a venit să credem”

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Veneția, a avut premieră și filmul românesc: „Anul Nou care n-a fost". Publicul a aplaudat minute în șir pelicula.

Regizorul și producătorul Bogdan Mureșanu, actorii Adrian Văncică, Nicoleta Hâncu, Mihai Călin, Ioana Flora, Iulian Postelnicu, Ada Galeș și Alice Cora Mihalache, alături de o parte din echipa filmului au pășit emoționați pe covorul roșu.

Prezentat în cadrul secțiunii Orizzonti a Festivalului de la Veneția, filmul românesc a emoționat până la lacrimi o sală cu 1.400 de spectatori.

Ada Galeș, actriță: „Au fost aplauze și ovații minute în sir, oamenii plângeau, nu ne-a venit să credem. Noi plângeam de emoții, ne oprește lumea pe stradă să ne spună cât de tare i-a emoționat filmul și e un vis frumos, a fost foarte bine primit. E magic ce se întâmplă”.

Acțiunea din "Anul nou care n-a fost" se desfășoară într-o singură zi, înainte să înceapă Revoluția din 1989.

Citește și
Brad Pitt şi George Clooney
Brad Pitt şi George Clooney, apariţie spectaculoasă la Festivalul de film de la Veneția, alături de partenerele lor. FOTO

Pe covorul roșu au pășit regizorul Bogdan Mureșanu, producătoarea Ada Solomon și numeroși actori care fac parte din distribuție, printre care: Adrian Văncică, Nicoleta Hâncu, Iulian Postelnicu, Mihai Călin, Ioana Flora și Ada Galeș.

Bogdan Mureșanu, regizor: „Primirea asta a fost atât de călduroasă. Încă un semn că industria cinematografică din România are un viitor. Eu sper să fie un film comercial, sper din tot sufletul să fie dezgustător de comercial, dar a început ca un film de autor, dar nu văd de ce ar trebui să facem linia asta atât de schizofrenica intre film comercial și filme de autor”.

Între timp, a fost anunțată propunerea României pentru o nominalizare la Premiile Oscar 2025. Filmul "Trei kilometri până la capătul lumi" este alegerea pentru secțiunea Cel mai bun lungmetraj internaţional. În film, Emanuel Pârvu face radiografia destrămării unei familii din cauza prejudecăților și a bigotismului.

Ambele filme vor putea fi văzute pe marile ecrane de la finalul acestei luni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult