Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalurile din weekend au strâns zeci de mii de tineri, amatori de muzică și de preparate culinare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Bucureştenii au migrat, zilele acestea spre Domeniul Stirbey, şi au vibrat pe ritmurile muzicii, la festivalul Summer Well. Peste 15.000 de iubitori de muzică live s-au distrat aici până târziu, în noapte.

Iar în inima Transilvaniei, la Sighişoara dar şi la Braşov, turiştii s-au bucurat de festivaluri cu muzică, mâncare internaţională şi chiar sporturi extreme.

Tineri plini de viaţă, echipaţi de festival şi cu accesorii atent alese, au defilat pe aleile parcului Știrbey, în aceste zile, căci Summer Well a început de joi.

„Abia aşteptăm să vedem artiştii, până acum a fost foarte tare, sperăm să fie la fel şi în seara asta" spune un tânăr.

„S-a simţit din nou sentimentul ăla de festival, petrecere, distracţie", mărturisește altcineva.

Citește și
summer well
Noi artiști și reguli de acces Summer Well: The Limited Edition

Edi Brandabura, corespondent PROTV: „Cei care ajung pe timp de zi la festival pot experimenta astfel de zone de relaxare, pline de culoare şi cu un design aparte, în care îşi pot face fotografii şi se pot relaxa înainte de distracția de seară."

Iar când soarele apune, încep concertele aclamate: au fost trupele Golan, Moonlight Breakfast sau Baltazar.

Summer Well se încheie duminică seară cu Orchestra Simfonică din Bucureşti.

Şi centrul ţării a avut parte de distracţie. În Braşov, la festivalul Urbaniada, timp de trei zile aleea de sub Tâmpa a fost plină de tineri cu biciclete, role, trotinete şi skateboard-uri. Organizatorii festivalului le-au pus la dispoziţie zone special amenajate unde să-şi arate talentul.

Ianoș Covacs, rider: „Avem potenţial de rideri foarte buni, dar nu avem unde să ne dăm, De asta şi suntem aşa puţini pentru că, efectiv, nu avem unde să ne dăm."

„Mi se pare genial, e foarte cool că e live, e foarte multă lume tânără şi se mişca, e sport" adaugă o femeie.

La Sighişoara. Cetatea Medievală a devenit în acest weekend o bucătărie imensă, cu specific internațional. Aromele mirodeniilor exotice s-au simţit pe toate străduţele vechii cetăţi din inima Transilvaniei.

Turistă: „Sunt o gurmandă şi atunci curiozitatea mă împinge să încerc orice... butter chicken."

Radu este îndrăgostit de mâncarea indiană. Şi-a transformat pasiunea într-o afacere pe patru roţi, un food truck unde vinde porţii aromate. Aproape nimeni nu-i rezistă.

Radu Constantinescu, bucătar: „Sunt reţete destul de populare în bucătăria Indiană, cum e butter chicken sau onion bhaji care nu e ceva foarte familiar, dar la ei acolo este super popular."

Şi cum nu poţi ajunge în Sighişoara fără să "guști" puțin şi din istoria şi cultura Evului Mediu, pe străduţe au loc spectacole şi concerte de muzică veche.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult