Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul de Film de la Veneția continuă. Priscilla, fosta soție a lui Elvis Presley, a fost prezentă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Festivalul de film de la Veneția continuă seria premierelor. Luni seară a venit rândul unui film inspirat de viața pe care a trăit-o Priscilla Presley alături de Regele muzicii Rock'n'Roll.

La premiera peliculei, regizată de Sofia Coppola, a fost prezentă și fosta soție a lui Elvis. Priscilla a recunoscut că artistul a fost iubirea vieții ei.

Regizoarea Sofia Coppola a pășit pe covorul roșu alături de Priscilla Presley, fosta soție a legendarului artist și cea care a inspirat pelicula care-i poartă numele. Este povestea mariajului ei cu regele Rock'n'Roll-ului.

Filmul este bazat pe autobiografia Priscillei Presley, „Elvis și Eu”, publicată în 1985. În filmul al cărui scenariu tot ea l-a scris, Sofia Coppola a încercat să dezvăluie prin ochii Priscillei partea neștiută a relației pe care aceasta a avut-o cu Elvis, începând cu lunga perioadă în care artistul i-a făcut curte adolescentei de numai 14 ani și până la căsătoria lor marcată de scandaluri și incidente.

Priscilla Presley: „E dificil, e foarte dificil să stai și să urmărești un film despre tine, despre viața ta și despre iubirea ta. Elvis era foarte bun, foarte sensibil, foarte iubitor. Dar a și respectat faptul că aveam doar 14 ani. Da, am plecat la un moment dat, dar nu pentru că nu-l iubeam. A fost iubirea vieții mele. Dar stilul lui de viață a fost prea dificil pentru mine.”

Citește și
American Independent Film Festival
Marele premiu de la Sundance în deschiderea celei de a 7-a ediții a American Independent Film Festival

Priscilla Presley este și producător executiv al filmului, așa că a urmărit îndeaproape povestea regizată de Sofia Coppola.

Sofia Coppola, regizor: „Am fost atât de agitată atunci când i-am arătat filmul pentru prima oară. Și l-a văzut și mi-a spus „Asta a fost viața mea. Ți-ai făcut temele”. Și atunci m-am liniștit, pentru că era foarte important pentru mine să fie mulțumită cu abordarea mea.

Implicarea celor două femei i-a făcut pe unii să spună că pelicula e una feministă, iar Elvis e prezentat într-o lumină întunecată. „Priscilla” participă în competiția pentru Leul de Aur alături de alte 22 de filme.

Tot luni a avut loc și premiera filmului „Coup de Chance”, în regia veteranului Woody Allen. Regizorul a explicat, la conferința de presă, de ce a ales să-și lase amprenta inconfundabilă pe un thriller în limba franceză.

Woody Allen: „Aveam de gând să fac acest film despre doi americani care trăiesc în Paris. Apoi m-am gândit că e al 50-lea film pe care îl regizez și iubesc Parisul atât de mult, încât o să fac filmul în franceză. Eu nu vorbesc franceză, dar asta nu m-a deranjat, pentru că toți actorii vorbeau engleză și așa m-am gândit că o să reușesc să-l fac în limba franceză. M-am simțit foarte bine, m-am simțit ca un adevărat cineast european.”

Filmul a primit recenzii favorabile, publicația britanică The Guardian scriind chiar că e cel mai bun film al lui Woody Allen din ultimul deceniu. Bienala de la Veneția se va încheia pe 9 septembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult