Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul de Film de la Veneția. Cele 21 de pelicule care au intrat în competiție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai este o lună până când începe Festivalul de Film de la Veneţia, dar deja s-a dat startul pronosticurilor.

Organizatorii au făcut publică lista celor 21 de pelicule care îşi vor disputa Leul de Aur. "First Man", filmul care va deschide evenimentul, este şi marele favorit.

Sărbătoarea filmului va fi deschisă de "First Man", o peliculă în regia lui Damien Chazelle, cel care şi-a pus semnătura şi pe musicalul care a primit şase premii Oscar - "La La Land".

Pelicula, inspirată din fapte reale, prezintă lumii povestea astronautului Neil Armstrong, primul om care a păşit pe lună, interpretat de Ryan Gosling.

Alberto Barbera, directorul Festivalului de la Veneţia: "Este, în mod cert, cel mai aşteptat film al viitorului sezon, fiindcă e primul film al lui Damien Chazelle după senzaţia mondială "La La Land"."

Citește și
festival
Reprezentație unică la B-fit în the Street. Cântăreața care și-a susținut concertul la înălțime

În competiţia oficială a intrat şi filmul "Suspiria", un remake după pelicula horror a lui Dario Argento. Directorul festivalului nu şi-a ascuns admiraţia pentru actriţa Tilda Swinton.

Alberto Barbera, directorul Festivalului de la Veneţia: "Tilda Swinton joacă trei personaje în acest film. O poţi identifica doar în rolul principal. În cele două partituri secundare trebuie să te chinui ca să identifici această actriţă talentată sub o tonă de machiaj."

"A star îs born" - debutul regizoral al lui Bradley Cooper va fi proiectat în premieră la Veneţia, însă în afara competiţiei. Cooper apare în film alături de Lady Gaga.

Pe de altă parte, organizatorii au anunţat că veterana Vanessa Redgrave va fi omagiată cu Leul de Aur pentru întreaga sa carieră. Celălalt trofeu, rezervat regizorilor, va merge la canadianul David Cronenberg.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult