Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Faimoasa actriță Fan Bingbing recunoaște că a făcut evaziune: ”Nu ar fi trebuit să devin lacomă”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unde este Fan Bingbing? Chinezii caută răspuns la această întrebare din iunie, când faimoasa actriţă a dispărut fără urmă.

A reapărut miercuri, când a publicat pe o reţea socială un mesaj în care recunoaşte că e vinovată de evaziune fiscală.

Fan Bingbing va trebui să plătească statului chinez 130 de milioane de dolari.

În luna mai a strălucit pe covorul roşu de la Cannes. Luna următoare, cea mai bine plătită actriţă din China, Fan Bingbing, a dispărut în timp ce vizită o şcoală din Tibet. Nimeni nu a mai văzut-o, iar contul ei pe reţelele sociale a amuţit.

Asta până miercuri. Vedeta de 37 de ani a postat un mesaj în care îşi cere scuze fanilor şi autorităţilor din China pentru evaziune fiscală. Fan Bingbing scrie: "Nu ar fi trebuit să devin lacomă sau să fiu neatentă în privinţa companiilor mele."

Cea mai bogată actriţă din China trebuie să plătească statului 130 de milioane de dolari - bani constând în taxe neachitate şi penalizări.

Vedeta a recunoscut că a folosit în carieră aşa numitele "contracte yin-yang". Asta înseamnă că semna un contrat pe o anumită sumă, pe care îl înregistra la Fisc. Apoi, semna alt act, pe mult mai mulţi bani, pe care îl ţinea secret.

Primele informaţii că actriţa din X-Man şi Iron Man a înşelat statul au apărut în mai. Ea a negat acuzaţiile şi apoi a dispărut.

Potrivit presei chineze, Fan Bingbing a fost reţinută atunci şi dusă într-un centru de detenţie secret, denumit "casa de vacanţă". Acum, a fost adusă la Beijing şi colaborează cu anchetatorii.

Cazul ei a convins autorităţile chineze să ancheteze în detaliu evaziunea fiscală prin semnarea unor contracte duble. Iar dispariţia ei e un avertisment pentru toţi cei care înşală statul, cred comentatorii.

Ryan Fergus, analist: "Autorităţile au folosit acest caz ca să transmită un avertisment. E clar că evaziunea fiscală e o practică endemică în industria divertismentului. Ce s-a întâmplat cu ea la transmite celorlalţi că trebuie să-şi plătească taxele."

Fiindcă e la prima abatere, Fan Bingbing va scăpa de închisoare dacă va plăti integral suma datorată.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult