Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Crocodil cât un jeep, într-un râu din Australia. Ieșise la mal în preajma turiștilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un crocodil lung cât un jeep a fost capturat în Australia. Reptila uriașă cântărește 350 de kilograme și a fost prinsă într-un parc natural frecventat de turiști.

Crocodilul este un mascul cu o lungime de 4,4 metri și a fost fost ridicat din Parcul Natural Flora River, la 120 de kilometri sud de Katherine, în Teritoriul de Nord, vineri. Rangerii au folosit o remorcă de mari dimensiuni pentru a transporta reptila uriașă, pe care au legat-o zdravăn de fiarele trailerului, relatează publicația Daily Mail.

Crocodilul a fost dus la o fermă, pentru a fi folosit într-un program de reproducere. Reptilele crescute sunt folosite pentru carnea lor, dar și pielea este foarte apreciată pentru marochinărie.

„Sperăm că-și va face o iubită, la crescătorie” a glumit rangerul Burke.

„Turiștii se duc până la râu, chiar în zona unde l-am găsit”, a spus rangerul John Burke, pentru ABC News. Turiștii trebuie să fie mai atenți în prejma apei, pentru că vremea foarte caldă determină reptilele să iasă la soare pentru a se încălzi.

Citește și
crocodil
Scene îngrozitoare în Indonezia. O femeie a fost sfâșiată de crocodil. Ce s-a găsit în burta acestuia

„Este și sezonul de reproducere, iar acum crocodilii, în special masculii mari, merg din loc în loc pentru a-și găsi partenere” a explicat rangerul.

Crocodilii sunt capturați folosindu-se cuști mari scufundate în apă, în care se află momeala - cum ar fi porci sălbatici sau bucăți de carne.

Numărul lor a crescut în nordul tropical al Australiei, de când au devenit specie protejată de lege, în anii `70.

Crocodilul trăia în râul Flora, iar responsabilii cu siguranța oamenilor și a animalelor sălbatice susțin că nu au văzut unul atât de mare în acea zonă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult