Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Colecţiile celor mai mari creatori prezentate la Paris. Chanel a mizat pe minimalism

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei mai rafinaţi creatori de modă din lume îşi prezintă colecţiile de haute-couture la Paris. Dacă Chanel a mizat pe simplitate, alţi designeri au prezentat colecţii exuberante.

Casa de modă Chanel şi-a prezentat colecţia primăvară-vară haute couture într-o sală amenajată precum grădina unei somptuoase vile mediteraneene. Modelele au defilat în jurul unei piscine, purtând haine cu linii inspirate de modă de la sfârşitul secolului al 18-lea. Minimalismul pare să fi fost cuvântul de ordine. Iar volumul, dat fie de volane, fie de tul sau pur şi simplu de coafurile înalte, a completat simplitatea croielii.

Sofia Coppola, regizoare: "E frumos. Karl te transportă întotdeauna în altă timp şi spaţiu. Nu simţi că eşti în Parisul acoperit de zăpadă când eşti aici."

Chanel a avut marți două defilări, iar designerul Karl Lagerfeld a lipsit de la amândouă, provocând îngrijorare în lumea modei.

Giambattista Valli şi-a conceput colecţia ca pe o odă adusă istoriei haute-couture a Franţei. I-a omagiat pe marii maeştri francezi din domeniu cu o colecţie la fel de eclectică precum sursele de inspiraţie. Au fost tușe orientale date de toca înaltă şi broderiile cu paiete, dar n-au lipsit nici tunicile, trenele şi voalurile purtate pe fată. Designerul şi-a ornamentat rochiile cu pene, tul sau cristale şi a folosit broderii bogate.

Alex Mabille a adus pe scenă o explozie de culoare: rochii sofisticate, cu bustiere şi fuste generoase, din materiale bogate şi culori luminoase. Designerul a explicat după prezentare că a creat o colecţie pe care a simţit că ar putea să o poarte dacă ar fi femeie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult