Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Catherine Deneuve și Juliette Binoche, apariție spectaculoasă la Festivalul de la Veneția

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ediția cu numărul 76 a Festivalului de film de la Veneția a început, joi seară, cu actrițele franceze Catherine Deneuve și Juliette Binoche pe covorul roșu.

Joacă roluri de mamă și fiică, în conflict, în primul film prezentat în competiția oficială. „La verite" - „Adevărul", este realizat de cineastul nipon care a câștigat anul trecut Palme d'or la Cannes. Și deja s-a înscris ca pretendent cu mari șanse pentru Leul de aur.

„La verite" - „Adevărul” este primul film pe care regizorul Kore-eda Hirokazu l-a făcut în afara Japoniei. Deneuve joacă rolul lui Fabienne, star al cinematografiei franceze, răsfățată de iubirea şi admiraţia celor din jurul ei. Însă, după ce îşi publica memoriile, se deschid răni vechi în relaţia cu fiica ei, Lumir, interpretată de Juliette Binoche. Deneuve - în negru și roșu; Binoche - într-o rochie argintie; dar și Ludivine Sagnier - și ea pe afişul filmului, au adus strălucire și eleganța la prima gală de pe Lido

Directorul juriului este regizoarea spaniolă Lucrecia Martel: „E un enorm privilegiu ... iertaţi-mă că vorbesc în spaniolă. Cred că Veneţia ne oferă oportunităţi extraordinare de a vedea cum o parte a omenirii se priveşte pe ea însăşi prin imagini şi sunet.” Emir Kusturita este şeful juraţilor care vor acorda premiul pentru film de debut, iar Laurie Anderson, regizoare americană, dar şi artistă de avangardă, este preşedintele secţiunii Realitate virtuală.

Joi, festivalul continua cu „Ad astra", epopeea spaţială a lui James Gray, cu Brad Pitt protagonist. De asemenea - „Marriage Story", în regia lui Noah Baumbach, cu Adam Driver şi Scarlett Johansson - prima dintre cele trei producţii Netflix prezentate la Veneţia.

Citește și
filmul documentar ”colectiv” - 5
”colectiv”, primul documentar românesc selectat la Festivalul Internațional de la Veneția

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult