Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Castelul Cantacuzino din Bușteni a ajuns în presa internațională, după ce a apărut în serialul Wednesday | GALERIE FOTO

În urma succesului pe care îl are serialul „Wednesday”, filmat în România, locații celebre de la noi, precum Castelul Cantacuzino din Bușteni, au ajuns în presa internațională.

Wednesday a fost trimisă de către părinți să studieze la școala Nevermore Academy, acolo unde învățaseră și ei.

Scenel filmate la școală sunt filmate, de fapt, la Castelul Cantacuzino, construit în 1911.

Daily Mail a scris prezentat mai multe detalii legate de obiectivul turistic, cum ar fi faptul că a fost proiectat de arhitectul Grigore Cerchez și că stilul de construcție a fost influențat de arhitectura brâncovenească.

Publicația a mai scris că a fost terminat în 1911 și că a devenit casă de vară pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, care a fost și prim-ministru între 1899-1900 și 1904-1907.

De asemenea, britanicii au mai menționat că în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, castelul a fost naționalizat, iar mobilierul original, piesele de artă și corpurile de iluminat au fost furate.

În plus, Daily Mail a mai precizat că, până la revoluția din 1989, castelul a fost folosit ca spital. Doar atunci clădirea a fost returnată strănepoatei lui Cantacuzino, Ioana Cantacuzino.

În 2008, un avocat și dezvoltator imobiliar german, Kurt Neuschitzer, a cumpărat castelul, sperând să-l transforme într-un resort de ski și golf. El încă așteaptă aprobare de la guvern pentru a începe lucrările. Cu toate acestea, el a cheltuit 3,1 milioane de dolari pentru restaurarea castelului.

În 2015 a fost deschisă galeria de artă, unde pot fi văzute lucrări ale unora dintre cei mai prestigioși artiști din lume.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult