Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Bodyguard", serialul cu cea mai mare audienţă din ultimii şapte ani în UK

Thrillerul politic "Bodyguard" este serialul momentului în Marea Britanie.

BBC a obţinut duminică seară cea mai mare audienţă pentru un serial de televiziune difuzat în Marea Britanie în ultimii şapte ani - precedenta performanţă similară fiind stabilită de "Downton Abbey" în 2011 - cu thrillerul politic "Bodyguard", ce prezintă povestea unui veteran al războiului din Afganistan însărcinat cu protecţia unui ministru, potrivit datelor oficiale publicate luni, informează AFP şi PA.

Al şaselea şi totodată ultimul episod al acestui serial a obţinut o audienţă medie de 10,4 milioane de telespectatori - reprezentând 47,9% share - şi un vârf de audienţă de 11 milioane de telespectatori, înregistrat în ultimele cinci minute ale acestui episod, au precizat reprezentanţii BBC.

Un succes de audienţă similar a mai fost obţinut în trecutul recent doar de "Downton Abbey". Difuzat de postul ITV, serialul "Downton Abbey", o saga ce prezintă aventurile membrilor unei familii aristocrate, confruntaţi cu bulversările sociale aduse de debutul secolului al XX-lea, a obţinut o audienţă medie de 10,5 milioane de telespectatori în noiembrie 2011.

Serialul "Bodyguard", ce va fi difuzat pe Netflix, a fost, de asemenea, cel mai vizionat program TV din acest an în Marea Britanie, cu excepţia meciurilor de la Cupa Mondială de fotbal.

Această producţie de televiziune spune povestea personajului David Budd, interpretat de Richard Madden (cunoscut pentru rolul Robb Stark din "Game of Thrones"), un fost soldat britanic bântuit de trecutul său de soldat care a luptat în Afganistan şi care primeşte misiunea de a o proteja pe ambiţioasa Julia Montague (Keeley Hawes), ministrul de Interne al Marii Britanii, într-un context marcat de ameninţări teroriste.

"Bodyguard" a primit în general critici elogioase în presa britanică, tabloidul The Sun considerându-l "cel mai bun serial dramatic al anului".

Penultimul episod din "Bodyguard" a fost vizionat de 12,6 milioane de telespectatori, potrivit datelor referitoare la audienţa consolidată, depăşind audienţa totală înregistrată în Marea Britanie cu ocazia nunţii prinţului Harry, precizează PA.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult