Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Actrița rusă Inna Churikova a murit la vârsta de 79 de ani

Inna Churikova, una dintre cele mai celebre actrițe ale Uniunii Sovietică și ale Rusia, a murit, sâmbătă, la vârsta de 79 de ani.

Cauza morții vedetei, a cărei sănătate era precară de câteva luni, a fost insuficiența cardiacă, informează The Moscow Times.

Churikova s-a născut în 1943 în Bașchiria, de unde ea și mama ei au fost evacuate în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

Mai târziu, cele două s-au mutat la Moscova. Acolo, încă de vremea când era doar o elevă, Inna Churikova a început să urmeze o carieră pe scenă.

Pe vremea când nu avea nici 15 ani, ea juca deja în studioul pentru tineret al Teatrului Stanislavsky. Apoi, actrița fost acceptată la prestigiosul Institut de Teatru Shchepkin, iar după absolvire a lucrat la Teatrul Tinerilor și apoi la Lenkom, unde sub regizorul Mark Zakharov a devenit una dintre cele mai populare actrițe.

Pe lângă activitatea sa în teatru, Inna Churikova a jucat în peste 80 de filme, inclusiv în „That Very Munchhausen” (1979), „Wartime Romance” (1983) sau „Puiul Ryaba” (1994).

Citește și
lisa marie presley
Cum a murit, de fapt, fiica lui Elvis Presley. Familia a cerut ca Lisa Marie să nu fie resuscitată

Churikova a primit numeroase premii atât în ​​Rusia, cât și în străinătate, inclusiv Ursul de argint pentru cea mai bună actriță la cel de-al 34-lea Festival Internațional de Film de la Berlin pentru „Wartime Romance”.

Churikova a fost căsătorită cu regizorul și scenaristul de film Gleb Panfilov, cu care a avut un fiu, Ivan, care este producător.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult