Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A fost inaugurată cea mai lungă tiroliană din lume. Se află în Emiratele Arabe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Amatorii de recorduri și încercări la limită au acum o nouă atracție. Este vorba despe cea mai lungă tiroliană din lume, inaugurată în vârful celui mai înalt munte din Emiratele Arabe Unite.

Măsoară aproape 3 kilometri și "asigură" o experiență la viteze amețitoare, de până la 150 de kilometri pe oră.

Primii curajoși care au testat tiroliana record spun că nu se compară cu nicio altă aventură trăită până acum: ”Nu m-am mai simțit niciodată așa.. e ... altceva. Încă nu am cuvinte să o descriu”.

Tiroliana este plasată pe cel mai înalt vârf montan din Emirate, Jebel Jais, din Ras al Khimah și se află la aproape 1.700 de metri deasupra nivelului marii.

Cablul, care cântărește peste 6 tone, are o lungime de 2.8 kilometri.

Citește și
Printul din Dubai
Prințul moștenitor din Dubai, senzații tari pe tiroliană. VIDEO

Este că și cum ai "zbura" peste 28 de terenuri de fotbal alăturate. Noua atracție depășește cu 600 de metri recordul precedent, bifat în Puerto Rico acum doi ani.

Haitham Mattar, director oficiu turism: ”Platforma suspendată este și ea unică în lume. Este o platformă cu podea de sticlă, de 9 tone și jumătate, ancorată în munte, în 8 puncte. Oferă o sosire lină la punctul de aterizare pentru turiști”.

O aterizare lină nu poate fi decât binevenită după o "cursă" care poate atinge viteze între 120 și 150 de kilometri pe oră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult