Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sănătatea mintală a adolescenților, în pericol din cauza social media. Unul din trei suferă de o tulburare emoțională

Your browser doesn't support HTML5 video.

Asociația Salvați Copiii România a inițiat o nouă campanie de informare și prevenție care aduce în discuție efectele negative pe care le au rețelele sociale asupra tinerilor.

Unul din trei adolescenți prezintă o formă de tulburare emoționala din cauza folosirii în exces a rețelelor sociale. Potrivit specialiștilor, platformele de social-media au devenit o sursă constantă de comparație și competitivitate. Ce pot face parinții, profesorii, dar și copiii care se confruntă cu astfel de situații și au nevoie de îndrumare. Vorbim despre o noua campanie națională inițiată de „Salvati Copiii România”.

„Internetul nu a fost făcut pentru copii și cei mai mulți copii și adolescenți stau pe internet fără sprijinul unui adult. Ei stau foarte mult pe social media, așa cum probabil stăm toți. Dar ei sunt acolo unde părinții nu sunt și atunci înțelegerea pericolelor și efectelor social media este distorsionată. Nu avem aceiași conștientizare a pericolelor și nu suntem atât de empatici pe cât și-ar dori. Campania aceasta este un semnal de alarmă, dar este un strigăt de ajutor al copiilor”, explică Claudia Oprescu, Salvați Copii România

Mai multe detalii despre aceste aparate puteți afla din clipul video de mai sus.

Citește și
cutie mutare
În ce fel afectează mutările repetate sănătatea mintală a copiilor - studiu

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult