Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Terenuri Alba Iulia si Mall-uri Alba Iulia

Prime Kapital și MAS RE au achiziționat un teren amplasat în zona Bărăbanț din Alba Iulia. Achiziția terenului are potențialul unui catalizator pentru noi tranzacții semnificative în 2023.

 

Împreună cu alți investitori în regiune, terenul devine astfel un reper important pe piața locală. Totodată, acesta contribuie la creșterea încrederii investitorilor în potențialul de dezvoltare al orașului Alba Iulia.

Experții imobiliari sunt de părere că sud-africanii de la Mas RE, care dezvoltă proiecte imobiliare prin intermediul Prime Kapital, au cumpărat unul dintre cele mai bune terenuri din Alba Iulia. Zona crește constant de câțiva ani, iar această tendință va continua odată cu deschiderea mall-ului și a dezvoltărilor rezidențiale din localitate.

Specialiștii imobiliari sunt de părere că, în aceste condiții, viitorul proiect are toate șansele să devină un magnet pentru întreaga regiune centru a țării.

Citește și
Ligia Deca
Ce avere are Ligia Deca, fosta consilieră a președintelui Iohannis și actual ministru al Educației. DOCUMENT

Suprafaţa totală de teren vizată pentru investiţia de la Alba Iulia este de 100.000 mp. Suprafața construită este de 39.000 mp. Prețul de vânzare pe metru pătrat a fost cuprins între 35 și 120 euro/mp.

Suprafața construită este de 33.135,63 mp iar suprafața utilă de 39.230,97 mp. Conform memoriului de prezentare, suprafața aleilor carosabile va fi de 22.646,18 mp, suprafața locurilor de parcare pentru clienți – 13.775 mp, suprafața locurilor de parcare 7,5 T – 150 mp și suprafața parcării pentru personal – 325 mp.

Noul mall va include primul hypermarket al municipiului: acesta va cuprinde, de asemenea, zone proprii pentru pregătire produse, galerii comerciale (boutiqueuri, showroom-uri) și zonă de food-court (restaurante, fast-food-uri).

Proiectul include peste 1000 locuri de parcare și amenajarea a două sensuri giratorii (unul pe strada Fabricilor, celălalt pe strada Alexandru Ioan Cuza). Proiectul ar putea însă suferi modificări.

„Construcția Alba Iulia Mall continuă. Ca o consecință a întârzierilor cauzate de terți în relocarea liniilor electrice de înaltă tensiune care trec peste proprietate, deschiderea planificată a proiectului, programată anterior în decembrie 2022, este estimată pentru septembrie 2023,” au precizat reprezentanții Mas Rei, unul dintre investitori.

Terenuri Alba Iulia

Pentru finalul acestui an este planificată și finalizarea lucrărilor la extinderea primului centru comercial de tip mall din oraș. Alba Mall se extinde cu circa 6.000 mp.

În anul 2021 și-a deschis porțile un alt mall în centrul municipiului Alba Iulia, amenajat în spațiul fostului magazin „Unirea”.

Cele trei mall-uri vor fi cu siguranță un catalizator important în zonă, unde există deja o dezvoltare imobiliară importantă.

 

Vezi mai multe terenuri de vânzare din portofoliul Trifu Imobiliare în Alba Iulia și cum au evoluat prețurile la terenurile din Alba Iulia.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult