(P) Superpont se alătură luptei împotriva COVID-19
Deși sunt depuse eforturi majore în acest sens, situația este extrem de dificil de gestionat, din pricina rapidității cu care noul coronavirus se extinde, dar și a lacunelor din sistem, care ies la suprafață în acest context nefericit.
În aceste momente dificile, cel mai important lucru este ca fiecare om în parte să dea dovadă de solidaritate în lupta cu pandemia care a cuprins întregul mapamond. Un exemplu în acest sens îl dau anumite companii, care, deși se confruntă și ele cu schimbări economice majore, decid că este mai important să ajute și să se implice în rezolvarea acestei probleme.
Compania Superpont a donat suma de 10.000 de RON către Asociația Dăruiește viață, pentru a ajuta în lupta cu virusul ucigaș. Asociația organizează, în această perioadă, o strângere de fonduri pentru a susține sistemul medical aflat în dificultate. De aceea, astfel de donații sunt binevenite, pentru a putea umple golurile din sistem, care stau în calea rezolvării rapide a situației.
Superpont este compania care deține Pontul-Zilei și Cazinoz, iar managerii acesteia au considerat că, în aceste vremuri tulburi, este nevoie să fie aproape de oameni și să ajute sistemul medical, dar și pe cei care se străduiesc să schimbe lucrurile în bine. “Compania noastră nu este numai despre pariuri și cazino, ci și despre consolidarea comunității. A fi aproape de publicul nostru a fost și va fi mereu o prioritate, de aceea încercăm să ne implicăm cât mai mult în relația cu clienții, dar și în lucrurile pe care le putem face pentru a ajuta unde este nevoie”, au declarat cei de la Superpont.
Astfel de inițiative sunt lăudabile și absolut necesare în contextul actual. Pandemia de COVID-19 este în continuă extindere la nivel mondial și este extrem de dificil de gestionat. Aceasta provoacă un șoc puternic întregii lumi, fiindcă afectează atât prin numărul extrem de mare al persoanelor infectate, cât și prin efectul negativ pe care îl are asupra economiei globale.
La data de 26 martie, în România, s-a ajuns la un număr de 1029 de cazuri de infectări, dintre care 94 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate. Măsuri extreme au fost luate de către autorități pentru a gestiona această stare de urgență. Au fost limitate deplasările cetățenilor, iar numeroase spații publice, instituții, restaurante și firme au fost închise. De asemenea, s-a recomandat izolarea la domiciliu, pentru a preveni răspândirea accelerată a virusului. Pentru reducerea impactului, au fost aplicate interdicții și au fost sporite acțiunile echipelor medicale și ale epidemiologilor care încearcă să prevadă posibile scenarii.
Din anumite puncte de vedere, însă, situația este departe de a fi ținută sub control, iar echipamentele medicale necesare, precum și spațiile de îngrijire a bolnavilor nu sunt suficiente pentru a face față numărului mare de pacienți. De aceea, sunt necesare acțiuni care să ajute și să înlesnească acest proces de depistare și de vindecare a acestei afecțiuni.
Respectați măsurile impuse de autorități și oferiți tot sprijinul necesar celor care au nevoie, pentru a contribui împreună la depășirea rapidă a acestei situații!