Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Semnificaţia freziilor – iată ce ai nevoie să ştii pentru a oferi un buchet de frezii

Freziile sunt extrem de apreciate în lunile de primăvară, dar pot fi dăruite în orice anotimp.

Acestea au şi o semnificaţie puternică. Cu culori frumoase şi miros plăcut, freziile sunt des folosite la decorul nunţilor, pentru a înveseli casa sau pentru a le oferi cuiva drag.

Orice floare are o semnificaţie specială, bazată pe miturile care o înconjoară, iar frezia nu face excepţie.

Originea freziilor

Originară din Africa de Sud, frezia a inceput să devină cunoscută în anii 1800. A fost cultivată în Europa începând cu mijlocul secolului al XVIII-lea.

În epoca victoriană, freziile au fost folosite pentru a transmite mesaje secrete unul altuia, ceea ce pare senzaţional! Practic, dacă primeai de la cineva o mulţime de frezii, era semnul suprem de încredere.

În zilele noastre, freziile sunt cultivate în număr mare pentru florării datorită numărului mare de flori folosite de acestea. De asemenea, sunt folosite pentru a realiza uleiuri parfumate care sunt adăugate în parfumuri, săpunuri, şampoane sau loţiuni.

Această floare, cu miros superb, a fost numită după un botanist german Friedrich Heinrich Theodor Freese de către un alt botanist care a vrut să marcheze prietenia cu acesta. Şi prietenia este una dintre semnificaţiile care stă în spatele freziei.

Ce simbolizează freziile?

Freziile au fost o parte importantă a diferitelor culturi din întreaga lume timp de secole. Iată ce simbolizează freziile:

Prietenie

Datorită relaţiei dintre botanistul care a descoperit-o şi prietenul lui, freziile au fost întotdeauna flori care simbolizează prietenia. Aşadar, acestea sunt cadoul perfect pentru un prieten bun, care ţi-a fost alături în momente grele.

Încredere

Aşa cum am menţionat mai sus, datând din epoca victoriană, dacă oferi cuiva un buchet de frezii, poate însemna că ai încredere totală în el. Acest lucru le poate face un cadou plin de semnificaţie, atunci când le oferi unei prietene bune sau partenerei.

Puritate

Freziile pot simboliza, de asemenea, inocenţa şi puritatea, aşa că sunt adesea dăruite la venirea pe lume a unui bebeluş. Sunt deseori folosite la ocazii speciale ca nunţi şi botezuri.

Mă gândesc la tine

Când vrei să dăruieşti un buchet de flori, poţi oferi acelor persoane deosebite din viaţa ta un buchet minunat de frezii, fără un motiv special.

Apreciere

Frezia este una dintre florile cu cel mai puternic parfum. Dacă cineva le apreciază la fel de mult ca tine, atunci freziile sunt cadoul perfect pentru el.

Culorile freziilor

Freziile vin în multe culori diferite, de la alb şi violet, la galben sau roşu. Desigur, fiecărei culori îi corespunde şi o însemnătate.

Freziile albe simbolizează inocenţa şi puritatea, poate de aceea sunt atât de des folosite la decorul nunţilor sau în buchetele de mireasă.

Aceasta este semnificaţia freziilor. Dacă doreşti să trimiţi un buchet de frezii celor dragi, Baiatul cu flori are o echipă de florişti care te poate ajuta. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult