Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Pui toscan cu spanac și usturoi, perfect când îți este dor de bucătăria italiană

Nu ai nevoie de multă experiență în bucătărie pentru a prepara o rețetă de pui toscan cu spanac și usturoi.

Cu pașii culinari potriviți la îndemână, vei obține un preparat cu sos cremos, aromat și extrem de delicios. Secretul rețetei este să alegi carnea de la un producător de încredere care oferă produse delicioase și de calitate superioară.

Puiul toscan cu spanac și usturoi este alegerea perfectă pe care o poți face în momentele în care ți se face dor de bucătăria italiană. Închide ochii și gândește-te la un pui delicios alături de un sos cremos pe bază de parmezan, roșii, ceapă și spanac. Nu-i așa că aproape simți că ți se topește în gură?

Așadar, nu mai sta pe gânduri și învață să prepari acasă un pui toscan delicios după următoarea rețetă. În doar 35 de minute te vei bucura de preparat pe masa ta.

Ingrediente necesare pentru rețeta de pui toscan cu spanac și usturoi

- 4 bucăți de piept de pui dezosat, fără piele; - o jumătate de linguriță de oregano;

- o jumătate de linguriță de rozmarin;

- 3 linguri de ulei de măsline;

- 4 grăunți de usturoi pisați;

- o ceapă mică;

- 80g de roșii uscate;

- 100 g de spanac proaspăt;

- 300 ml de smântână lichidă;

- o ceașcă de parmezan ras;

- sare și piper după gust.

Cum prepari pui toscan cu spanac și usturoi

Asezonează pieptul de pui cu sare, piper și ierburi aromatice pe ambele părți, după care călește bucățile într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Ține carnea 3-4 minute pe fiecare parte ori până când se rumenește ușor. Scoate bucățile de pui pe un platou după aceea.

În aceeași tigaie, mai pune puțin ulei, apoi călește ceapa tocată mărunt până când se înmoaie. Adaugă roșiile uscate tăiate în fâșii mici, apoi usturoiul pisat. Amestecă compoziția și mai ține pe foc încă unul - două minute.

Adaugă baby spanac și sotează-l timp de un minut. După aceea adaugă smântâna lichidă și parmezanul ras. Combină toate ingredientele până când obții o compoziție omogenă.

Lasă sosul să dea în clocot, după care adaugă și pieptul de pui în compoziție și mai ține preparatul pe foc încă 5 minute. Astfel aromele se vor întrepătrunde, iar gustul va fi mai intens.

Modalități de servire a puiului toscan   Pe lângă gustul delicios și timpul rapid de preparare, încă un avantaj important al rețetei de pui toscan este versatilitatea ei. Cu alte cuvinte, o poți servi în diferite modalități care mai de care mai interesante.

Așadar, dacă ești în pană de idei, poți servi puiul toscan cu orez la aburi sau risotto, cu piure de cartofi, cu paste (una dintre cele mai populare variante), sau cu legume la grătar (dacă nu îți dorești carbohidrați în farfuria ta).

Există variante ale rețetei de pui toscan în care roșiile uscate sunt înlocuite cu ardei roșii copți la grill. Așadar, poți personaliza cu ușurință rețeta după placul tău și al celor dragi.

Originea rețetei de pui toscan

După cum spune și denumirea, rețeta de pui toscan provine dintr-o regiune din centrul Italiei numită Toscana. Sosul se prepară din ingrediente simple precum parmezan, roșii uscate, spanac și ierburi aromatice. Unii italieni mai completează rețeta și cu ciuperci.

Pentru a obține o aromă irezistibilă exact ca în Italia, adaugă mix de ierburi aromatice italiene fie din comerț, fie făcut de tine în casă (oregano, busuioc, rozmarin, cimbru).

Totuși, mai există și varianta că această rețetă nu este neapărat din Italia, ci a devenit populară în America în restaurantele Olive Garden, fiind cunoscută sub numele de „pui toscan cu usturoi”. Preparatul se servește peste paste fettuccine.

Atunci când tânjești după un preparat cremos, cu gust intens de parmezan și ierburi italiene, puiul toscan este rețeta perfectă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult