Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Modele de ghete de trekking confortabile pentru femei

Fie că explorezi ocazional traseele montane sau că ești pasionată a drumețiior pe cele mai abrubte culmi, ai nevoie de încălțăminte specială.

Pantofii de trekking au caracteristici speciale care au rolul de a oferi suportul și confortul necesar expedițiilor pe teren accidentat. Astfel, pentru a te asigura că alegi o pereche de bocanci de munte de calitate, potriviți pentru modul în care îi vei folosi, trebuie să știi care sunt diferențele dintre principalele modele. Astăzi, ți le propunem pe cele mai confortabile dintre acestea, dedicate femeilor.

Bocancii de munte tradiționali  

Ideali pentru amatorii drumețiilor montane, bocancii tradiționali oferă o bună stabilitate a gleznei și oferă protecție pe toată durata traseului. În cazul în care acest traseu nu este foarte solicitand sau foarte dificil, ghetele de munte convenționale sunt suficient de bune pentru nevoile tale. Este recomandat, însă, să ții cont de anotimpul în care îi vei folosi, deoarece ai mai multe variante:

Bocancii de munte pentru 3 sezoane  

Ghetele de munte pentru 3 sezoane sunt ideale pentru primăvară, vară și toamnă. Acestea sunt o variantă foarte bună și în cazul în care nu ai mai purtat înainte încălțăminte specializată de trekking. Bocancii din această categorie sunt foarte rezistenți, și, în plus, pot fi purtați și pe traseele dificile, însă nu la temperaturi negative.

Bocancii de munte pentru vară  

Un alt tip de bocanci de munte specializați sunt modelele de vară. Îi poți recunoaște ușor după tăietura care nu depășește linia gleznei și după materialul care permite o aerisire foare bună a picioarelor. De regulă, ghetele de trekking pentru vară sunt mai flexibile, motiv pentru care sunt ideale pentru traseele ușoare sau moderate ca dificultate.

Bocancii de munte pentru iarnă  

Bocancii de munte pentru iarnă se remarcă prin rezistență și sunt special concepuți pentru a fi exploatați în condiții dificile și la temperaturi foarte scăzute. Deoarece au caracteristici dedicate pentru mersul pe zăpadă, asigurând o priză excelentă, ei nu pot fi purtați în niciun alt sezon. Dacă îți dorești să te bucuri de confortul maxim oferit de acest tip de încălțăminte, ține cont de faptul că talpa sa este impracticabilă pe piatră sau poteci.

Bocancii de munte tehnici  

Dacă ești deja la un nivel profesionist în ceea ce privește drumețiile montane, probabil știi că ai nevoie de o pereche de bocanci tehnici. Aceștia au o configurație specială, îndeplinesc funcții mutiple și sunt cei mai potriviți pentru expedițiile lungi și dificile. Ghetele de trekking tehnice pot fi folosite fără probleme pe terenuri mai accidentate, în condiții de temperatură scăzută și la altitudini ridicate. Toate acestea sunt posibile grație specificațiilor speciale, cum ar fi faptul că sunt realizate dintr-o singură bucată de material (de regulă piele naturală). De asemenea, sunt prevăzute cu monturi care permit atașarea colțarilor.

Dacă optezi pentru un model clasic de pantofi de trekking, îi vei purta fără griji chiar și în oraș sau în excursiile ușoare. Indiferent de modelul dorit mizează, însă, pe calitate și pe atenția la detalii, tocmai pentru a te bucura de gradul de confort dorit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult