Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Lucruri pe care stomatologii ar vrea că tu să le ştii

Medicii stomatologi, specializați în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor orale, lucrează pentru a asigura sănătatea dentară a pacienților.

Rolul medicilor stomatologi nu se rezumă însă doar la intervențiile medicale. Medicii stomatologi au, de asemenea, un rol esențial în educarea pacienților cu privire la practicile sănătoase de igienă orală și la stilurile de viață care susțin sănătatea dentară. Recomandările privind spălatul regulat al dinților, utilizarea corectă a aței dentare și regimul alimentar contribuie semnificativ la prevenirea afecțiunilor dentare. Următoarele lucruri, în general necunoscute sau neglijate, pot face diferența în menținerea sănătății orale.

Igiena orală zilnică constituie fundamentul unei bune sănătăți dentare

Medicii stomatologi subliniază importanța unei igiene orale corespunzătoare menținute pe parcursul întregii vieți, pentru păstrarea sănătății dinților și gingiilor. Curățarea zilnică a dinților, de preferat dimineața și seara, poate preveni dezvoltarea plăcii dentare, principalul factor implicat în apariția cariilor și a bolii parodontale. O rutină regulată de igienă orală nu doar că menține aspectul plăcut al danturii, ci contribuie și la prevenirea inflamațiilor gingivale și a altor afecțiuni care pot afecta structura și funcționalitatea dinților.

Tratamentele stomatologice nu sunt dureroase

Datorită progreselor înregistrate în domeniul stomatologic și cel al anesteziei, în prezent procedurile stomatologice nu sunt însoțite de durere. Deși puteți resimți un ușor disconfort în timpul tratamentelor stomatologice complexe, precum tratamentul cu coroane dentare, acesta nu afectează semnificativ experiența la stomatolog. În plus, orice disconfort poate fi gestionat eficient de către echipa de medici.

Implanturile dentare pot înlocui cu succes dinții pierduți

După pierderea unuia sau a mai multor dinți, medicii stomatologi recomandă efectuarea unui tratament de implantologie, pentru recăpătarea funcționalității danturii, dar și pentru a preveni complicații pe termen lung. Procedura de implantologie, ce stabilizează structura osoasă a maxilarului sau mandibulei, presupune inserarea în osul maxilar sau mandibular a unui implant dentar, pe care, ulterior, se va plasa o coroană dentară, o punte sau o proteză.

Fațetele dentare pot fi folosite pentru corectarea defectelor estetice

Problemele estetice minore, cum ar fi petele, decolorarea sau chiar mărimea inegală a dinților, pot fi corectate nu doar prin tratamente complexe de ortodonție, ci și cu ajutorul fațetelor dentare. Deși nu au un rol funcțional și nu pot corecta defecte de aliniere a dinților, fațetele dentare pot fi folosite cu succes pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului într-un mod rapid și eficient. În plus, în funcție de materialul din care sunt concepute, fațetele pot mima cu ușurință aspectul natural al dinților. Pentru astfel de situații, medicii recomandă utilizarea unor fatete dentare ceramice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult