(P) ING Bank și Fundația Conservation Carpathia încurajează reconstrucția ecologică din Munții Făgăraș
Deși România deține cele mai mari suprafețe de păduri virgine din Europa, țara a pierdut 10% din acestea în ultimul secol, dintre care 4,9% doar în anii 2000-2021. Fenomenul despăduririlor este cu atât mai îngrijorător cu cât suprafața regenerată este în scădere. Conform celor mai recente date , în 2019 s-au reîmpădurit 24.459 de hectare, mai puțin decât în 2015, atunci când suprafața reîmpădurită a fost de 28.750 de hectare. Mai mult decât atât, în prezent, doar 29% din suprafața României este acoperită de păduri, sub media europeană estimată la 38%. Astfel, ING Bank și Fundația Conservation Carpathia continuă un parteneriat început anul trecut și au lansat o campanie de strângere de donații cu scopul de a contribui la reconstrucția ecologică din zone tăiate în Munții Făgăraș. Fondurile obținute în urma campaniei vor fi folosite la recrearea de ecosisteme naturale mai rezistente la impactul schimbărilor climatice. Cu ajutorul donatorilor se vor planta toate speciile specifice zonei - molid, brad, fag, paltin, anin și scoruș, prietenoase atât cu comunitățile locale, cât și cu mediul.
Cum poti deveni parte din povestea reconstrucției ecologice din Munții FăgărașPersoanele care doresc să se implice pot dona direct din aplicația Home’Bank (în cazul cliențillor ING) sau prin transfer bancar către Fundația Conservation Carpathia, IBAN: RO16RNCB0061114278450048. Fiecare sumă donată contează: • Cu 10 lei sunt încolțite 100 de semințe de brad; • 25 lei asigură îngrijirea a 10 semințe de fag, arin și scoruș, plantate în pepiniera proprie, timp de o lună; • Cu 50 de lei sunt nivelați 10 de metri pătrați de teren afectat de eroziune; • Cu 100 de lei sunt transportați puieții sus pe munte; • Iar la 150 de lei este asigurată plata unui muncitor pentru o zi de plantare la altitudine înaltă; • Orice sumă: banii sunt folosiți pentru nivelarea, însămânțarea, replantarea și îngrijirea pădurii.
Află mai multe detalii despre campanie aici: https://ing.ro/lp/parculnationalfagaras?utm_source=ing.ro&utm_medium=articol
Citește și: Momente teribile pentru o femeie însărcinată din Rovinari. A stat mai multe zile cu fătul mort, în pântece